National

Romania a DUBLAT exporturile de armament. Cine sunt principalii „clienti”

Publicat: 13 ian. 2015
In 2013, exporturile de tehnica militara ale Romaniei aproape s-au dublat, ajungand la o valoare de aproape 177 milioane de euro. Producatorii de armament romanesc au avut comenzi mari de la parteneri de traditie, dar au reluat legaturile si cu alte state interesate sau au semnat noi contracte. Astfel, in 2013, Romania a crescut cu 110% valoarea tehnicii militare exportate. Este nivelul cel mai ridicat inregistrat in ultimii cinci ani.
Cel mai important client a fost Olanda, urmata de SUA, Israel, Marea Britanie sau Turcia. Romania a restabilit relatiile comerciale si cu clienti mai vechi, anume Maroc, Afganistan, Burkina Faso, Thailanda, Egipt sau Indonezia, dar au castigat si piete noi, precum Iordania, Mozambic, Zambia, Grecia sau Republica Moldova. Pe de alta parte, au pierdut relatia comerciala in domeniul militar cu tari precum Nigeria, Elvetia, Belgia, Arabia Saudita sau Yemen.
Iata cine sunt principalii clienti ai Romaniei: Olanda, SUA, Israel, Marea Britanie, Maroc, Burkina Faso, Turcia, Iordania, Afganistan, Mozambic, Bulgaria, Cehia, Suedia, Polonia, Franta, Azerbaidjan, Bangladesh, Belgia, Egipt, Elvetia, Germania, Grecia, India, Indonezia, Liban, Malaezia, Republica Moldova, Pakistan, Thailanda si Zambia, arata gandul.info.


loading...

Adauga un comentariu