Sport

Romania a incheiat Jocurile Europene pe locul 17, in clasamentul pe medalii. Rusia e prima

Publicat: 29 iun. 2015
1

Delegatia României a câstigat 12 medalii la prima editie a Campionatelor Europene si s-a clasat astfel pe locul 17 din 42 de natiuni participante, în ierarhia pe medalii a intrecerilor de la Baku. Românii si-au adjudecat 3 medalii de aur, 5 de argint si 4 de bronz, conform anuntului facut duminica de organizatorii competitiei.

Pe prima treapta a clasamentului a terminat Rusia, cu un total de 164 de medalii, dintre care 79 de aur, 40 de argint si 45 de bronz, urmata de Azerbaidjan – 56 de medalii (21 de aur, 15 de argint si 20 de bronz) si de Marea Britanie – 47 de medalii (18 de aur, 10 de argint si 19 de bronz).

România a participat în competitie cu 147 de sportivi, 83 de baieti si 64 de fete, care au concurat în 22 de discipline sportive. În total, la prima editie a Jocurilor Europene au participat peste 6.000 de sportivi. Alexandru Epuran, seful misiunii României la Jocurile Europene de la Baku, care s-au încheiat duminica, 28 iunie, si în cadrul carora tara noastra a ocupat locul 17, s-a declarat extrem de multumit de cum au decurs lucrurile acolo.

Competitia a fost una care s-a bucurat de o organizare exemplara, care i-a lasat fara replica si pe reprezentantii României. Epuran a catalogat editia ca fiind una surprinzatoare, una care nu a fost cu nimic mai prejos fata de Jocurile Olimpice, daca nu chiar peste, cel putin la nivelul organizarii. „Editia a fost surprinzatoare din multe puncte de vedere. Satul olimpic, felul în care s-au desfasurat competitiile, felul în care au functionat si au aratat site-urile sportive au fost peste imaginatia noastra.

Sigur, noi am mai venit aici, am mai vazut câte ceva , dar nu ne-am imaginat ca va fi atât de bine. Piscina, de exemplu, de nivel olimpic, a fost peste standarde olimpice. Aici în sat a fost totul perfect”, a spus Epuran.

Oficialul României a spus ca si competitiile au fost dificile. ”A fost extrem de greu, au fost sportivi care au venit direct de la alta competitie. Au fost sportivi pentru care concursul se anunta atât de dificil încât au stat pâna în ultima clipa si s-au pregatit corespunzator la locul unde sunt obisnuiti si au facut treaba foarte bine.
Copiii au fost deosebit de seriosi si dornici de victorie. Au fost succese foarte frumoase, pretioase, a fost o experienta chiar buna”, a conchis Epuran.

Adauga un comentariu