Economic Local

Romania a inregistrat cea mai mare crestere a comertului cu amanuntul din UE, in aprilie

Publicat: 05 iun. 2012
1
Volumul comertului cu amanuntul a crescut cu 0,8% in Romania in aprilie comparativ cu luna precedenta, aceasta fiind cea mai mare crestere inregistrata in Uniunea Europeana, potrivit datelor preliminare prezentate astazi de Oficiul European de Statistica (Eurostat) si citate de Agerpres.
In aprilie comparativ cu luna precedenta, comertul cu amanuntul a scazut cu 1% in zona euro si cu 1,1% in Uniunea Europeana. Singurele cresteri au fost in Romania (0,3%) si Germania (0,6%) iar cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Austria (minus 3,5%), Slovenia (minus 2,9%) si Finlanda (minus 2,7%). In aprilie, comertul cu amanuntul a crescut in doua state membre, a scazut in 18 tari membre si a ramas stabil in Bulgaria. 
In ritm anual, aprilie 2012 comparativ cu aprilie 2011, comertul cu amanuntul a scazut cu 2,5% in zona euro si cu 1,9% in Uniunea Europeana. Romania se situeaza pe locul al treilea in UE la cresterea comertului cu amanuntul, cu un avans de 3,4%, fiind devansata doar de Estonia (8,5%) si Letonia (7,8%). Cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat in Spania (minus 9,6%), Portugalia (minus 9,3%) si Malta (minus 4,6%). In aprilie, comertul cu amanuntul a crescut in 9 tari membre si a scazut in 12 state membre.Adauga un comentariu