Magazin

Romania este prinsa la mijloc! Situatia limita in care se afla Bulgaria

Publicat: 20 aug. 2019

Bulgaria este intr-o situatie limita, din cauza promisiunilor facute rusilor. Bulgarii au promis ca vor termina pe teritoriul bulgaresc sectiunea la Turkish Stream 2, proiect transfrontalier initiat si prin urmare si controlat de Gazprom, dar totul a intrat in impas.

Numai ca Moscova a luat de buna promisiunea autoritatilor de la Sofia, astfel ca rusii au fortat atat cat le-au permis practic inepuizabilele resurse logistice ale gigantului mondial Gazprom, finalizand sectiunea proiectului pe intreg teritoriul Turciei si aducandu-l astfel pana la granita cu Bulgaria, cu o capacitate de nu mai putin de 15,75 miliarde metri cubi. Marea problema de-abia acum a intervenit insa, dupa ce bulgarii nu au mai fost in stare sa construiasca ”felia” de gazoduct de pe teritoriul lor si au intrat pur si simplu in panica, nemaistiind ce sa faca in continuare cu gazele de la rusi! Astfel ca de la Sofia se incearca acum folosirea a tot felul de tertipuri inclusiv legislative, pentru ”internationalizarea” acestui inevitabil conflict nu doar economic, ci cu o miza geo-politica absolut uriasa, care poate ”dinamita” practic in orice clipa aceasta parte sudica a continentului european. Numai ca noul ”razboi al gazelor” care poate fi provocat de ”cacealmaua bulgareasca” reprezinta o sabie cu doua taisuri pentru partea romana, informeaza National.

Care nu doar ca se poate feri de intrarea in aceasta ”capcana” pe care rusii mai mult ca sigur vor incerca sa o intinda de acum statelor sud-estice europene, dar chiar sa fructifice la maximum noul impas si sa transforme Romania intr-unul din cele mai strategice ”hub”-uri de gaze naturale din intreaga Europa. In acest moment se poate vorbi de un adevarat blocaj in ceea ce vorbeste finalizarea conductei de aproape 500 de kilometri si care urma sa lege Turcia de Serbia. Este vorba despre un proiect initiat de Gazprom pentru a ”ocoli” astfel ruta ucraineana, una ”promovata” de Moscova ca fiind tot mai ”nesigura” si care ar fi urmat sa devina ruta ”favorita” de livrare a gazelor in Europa de Sud.

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit