National

Romania este tara cu cele mai multe WC-uri in curte! Statistica rusinoasa

Publicat: 20 nov. 2018
1

Romania este pe primul loc in topul tarilor din Europa cu cele mai multe wc-uri in curte, o arata ultimele date publicate de Eurostat. In acelasi clasament pe locul doi se afla Bulgaria, iar pe locul trei Lituania. Mai mult, studiul arata ca tara noastra are un numar de locuitori care au toaleta in curte aproape dublu fata de vecinii bulgari. La polul opus in acest clasament se situeaza Luxemburg, Spania si Germania.

Jumatate din populatia Romaniei merge la toaleta in fundul curtii si nu are acces la apa potabila curenta. Sistemul de canalizare e doar un vis pentru cei care locuiesc la tara, dar exista si oraseni care nu beneficiaza de acest privilegiu. Un sat din Ilfov, la doi pasi de Capitala pare un loc desprins din alte secole. Bunicii inca mai scot apa din fantani, iar constructiile subrede din lemn tin loc de toalete. In tara unde umorul compenseaza saracia, au aparut si primele WC-uri inmatriculate.

Cel mai departe de civilizatie este sudul Munteniei, unde doar 35% din gospodarii sunt racordare la sistemul de canalizare.  Conform datelor Institutului National de Statistica, la tara, baia in casa si apa la chiuveta sunt un adevarat lux. Doar 8 din 100 de romani au beneficiat, anul trecut, de servicii de canalizare, in mediul rural. Oamenii spun ca nu-si pot permite conditii mai bune de trai.   Canalizarea nu a fost niciodata o prioritate a edililor, care risipesc bugetele comunelor in tot soiul de proiecte bizare. La San Paul, de pilda, in judetul Cluj, s-a investit intr-o baza sportiva multifunctionala, cu o toaleta rudimentara la doi pasi de gazon.

Comentarii
Adauga un comentariu