Sport

România, fără Ianis Hagi la Jocurile Olimpice? Ce scrie presa din Scoția

Publicat: 08 mai 2021
Ianis Hagi
Jurnaliștii scoțieni sunt convinși că Rangers nu-l va lăsa pe Ianis Hagi la Jocurile Olimpice, însă Mirel Rădoi va insista până în ultima clipă

România va evolua în Grupa B la Jocurile Olimpice, alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras. Selecționerul Mirel Rădoi are mari probleme în alcătuirea lotului pe care-l va deplasa la Tokyo. Scoțienii scriu că Rangers nu-l va lăsa pe Ianis Hagi la națională.
Turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice se va disputa între 22 iulie și 7 august, perioadă în care se desfășoară și preliminariile UEFA Champions League, respectiv Europa League. Nefiind o dată oficială din calendarul FIFA, cluburile nu sunt obligate să-și lase jucătorii la lotul național. Astfel, Rangers va dori să se bazeze pe toți fotbaliștii, inclusiv Ianis Hagi, în lupta pentru accederea în grupele UCL.

Ianis Hagi nu va avea permisiunea de a merge la Jocurile Olimpice

Jurnaliștii scoțieni sunt convinși că Rangers nu-l va lăsa pe Ianis Hagi la Jocurile Olimpice, însă Mirel Rădoi va insista până în ultima clipă pentru a-l avea la dispoziție pe unul dintre cei mai importanți jucători ai săi.

„Ianis Hagi va fi probabil selectat pentru turneul olimpic din Japonia din această vară, care se va întinde până în august, când Rangers va începe preliminariile UEFA Champions League. Românul nu va avea cu siguranță permisiunea de a merge la turneu, deoarece FIFA spune că cluburile nu sunt obligate să elibereze jucătorii, nefiind o competiție pentru seniori. Selecționerul României, Mirel Radoi, este așteptat să-l cheme și insistă că va începe în curând discuțiile cu cluburile despre eliberarea jucătorilor”, scriu jurnaliștii de la glasgowlive.uk, citați de eurosport.ro.

În aceeași situație sunt și cei nouă jucători de la FCSB convocați în lotul inițial de 61 de fotbaliști anunțat de Mirel Rădoi.

Gigi Becali nu-i va lăsa la națională pe jucătorii de la FCSB

Gigi Becali, patronul roș-albaștrilor, a declarat răspicat că nu-i va lăsa la națională pe Andrei Vlad, Denis Haruț, Dragoș Nedelcu, Florinel Coman, Răzvan Oaidă, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru, Octavian Popescu și Ovidiu Perianu.
Rămâne de văzut dacă Ianis Hagi va mai face parte din lotul lui Rangers la momentul în care se va disputa turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice. Lazio și Sevilla insistă pentru transferul internaționalului român, iar campioana Scoției nu ar refuza o eventuală mutare.
43 de meciuri a strâns Ianis Hagi la Rangers în acest sezon, iar în 31 de partide a fost titular. Cu toate acestea, de multe ori s-a întâmplat ca românul să fie printre primii jucători înlocuiți
7 goluri și 13 pase decisive a strâns Ianis Hagi la Rangers, în acest sezon

Adauga un comentariu