National

Romania in ALERTA! Majoritatea nici nu sunt constienti de aceste BOLI GRAVE

Publicat: 25 aug. 2016
1
Conform unui studiu derulat de Institutul National de Boli InfectioaseProf. Dr. Matei Bals„, un procentaj mare dintre romani nu au efectuat niciodata teste pentru hepatita B sau C, iar mai mult de 80% nu si-au facut niciodata testul HIV. Potrivit studiului, doar 17.7% dintre romani au trecut printr-un screening pentru HIV.

Vezi si Tratamentul fara interferon ramane doar un vis pentru o mare parte dintre bolnavi

„In ceea ce priveste nivelul de cunostinte si atitudinile romanilor vizavi de cele trei virusuri (HepB, HepC si HIV), exista in continuare un numar foarte mare de persoane care nu identifica in mod corect caile de transmitere a acestor boli, nu au o perceptie corecta a riscului propriu de imbolnavire si tind sa adopte atitudini nepotrivite fata de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul ca mai mult de 80% dintre romani nu s-au testat niciodata pentru HIV arata faptul ca publicul general nu constientizeaza importanta preventiei in cazul bolilor asimptomatice”, a declarat prof. dr. Adrian StreinuCercel, cu prilejul prezentarii studiului.

Vezi si Iti sta inima daca afli cum se face sterilizarea la un spital din Iasi. Totul a iesit la iveala acum

Studiul privind cunostintele, atitudinile si practicile populatiei generale referitoare la infectia HIV si virusurile hepatitice B/C, studiu reprezentativ la nivel national, a fost realizat pe un esantion de 1.000 de persoane din populatia peste 18 ani. In paralel, s-a realizat un studiu pe aceeasi tema, pe un esantion de 200 de persoane apartinand comunitatii de utilizatori de droguri injectabile.Adauga un comentariu