National

Romania in top. Vezi motivul!

Publicat: 24 aug. 2015

Scarile pictate din Romania, cele de pe strada Xenofon din Capitala si cele de pe strada Rakoczi din Targu Mures, sunt considerate cele mai frumoase din lume, potrivit unui top realizat de un site care promoveaza arta stradala si care pozitioneaza Romania in fruntea acestui clasament, inaintea unor tari precum Turcia, Italia, Spania, Chile si Coreea.

Vezi si SRS – Cum va fi recuperat romanul rapit?

Strada Xenofon, situata in apropierea parcului Carol din Capitala, a fost votata de cititorii unui site care promoveaza arta stradala a doua cea mai frumoasa strada in scari din lume.

 Pe primul loc s-a situat tot o strada in trepte din Romania, scarile Rakoczi din Targu Mures, considerate monument istoric si pictate de elevii liceului de arta din oras in 2014. Apreciate de iubitorii de arta din intreaga lume sunt si scarile Furnica, dar si strada Artei, ambele tot din Targu Mures.

 In clasament mai apar si scarile Pianului din Ankara, Turcia, „Lupul si fetita” din Ottawa, treptele care duc catre Teatrul Muzical din Seul, Coreea de Sud, dar si scarile dintr-o biblioteca din Venetia, Italia. Cum pictura de pe strada Xenofon, vizitata zeci de turisti, s-a degradat, initiatorii proiectului o refac in aceste zile.loading...

Adauga un comentariu