Titlurile zilei

România începe campania de vaccinare anti-COVID-19. Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Publicat: 27 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
România începe campania de vaccinare anti-COVID-19. Dr. Florin Roșu managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași s-a vaccinat împotriva COVID-19
Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase este primul medic și primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19 9

La ora 9.00 se va administra primul vaccin împortiva COVID-19, în România. Cel care va primi serul este un cadru medical din prima linie.

Prima persoană care va primi vaccinul este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la „Matei Balş”, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

UPDATE 09.10: Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași s-a vaccinat impotrva COVID-19. Medicul nici nu a simțit vacccinul aratandu-se uimit ca s-a terminat atât de repede.

Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19

Dr. Florin Roșu este primul ieșean care s-a vaccinat împotriva COVID-19. Într-o scurtă declarație, medicul și deopotrivă managerul Spitalului de Boli Infecțioase a explicat că vaccinul a ajuns în siguranță la Iași într-un transport securizat și că în aceste momente este ținut la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. În altă ordine de idei, aproximativ 90% dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase se vor vaccina, susține dr. Florin Roșu

Vaccinul a ajuns la Iaşi într-un transport securizat, fără probleme. În momentul de faţă, acesta este păstrat la temperatura frigiderului unde va rezista timp de 5 zile. A doua două de vaccin se va face peste 21 de zile. Momentan, nu există studii concrete care să ne spună cât va fi intervalul în care vom vi protejaţi împotriva COVID-19. Dar perioadă va fi de minim 6 luni de zile. Vacccinarea şi resprectarea măsurilor ne va duce spre o direcţie bună şi eradicarea pandemiei. Mulţumesc pentru apreciere, este de datoria mea ca şi medic. Am fost un exemplu de normalitate. Dacă discutăm de numărul de cadre medicale, peste 90% din cadrele medicale se vor vaccina.

La procesul de vaccinare a asistat si edilul municipiului Iași, Mihai Chirica. Acesta a vrut să dea un semnal către ieșeni pentru a se vaccina.

Știre inițială

Primul ieșean care va fi vaccinat este dr. Florin Roșu, managerul unității medicale. Înainte de ultima zi din acest an, prima etapă din campanie de vaccinare în rândul personalului medico-sanitar din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se va finaliza. În județ sunt pregătite 34 de centre de vaccinare anti-COVID-19 care vor deservi mii de ieșeni. Un număr de 16 centre se află în municipiu, patru în Pașcani, unul în Târgul Frumos, unul în Hârlău și două în comune din județul Iași. În cazul persoanelor care nu se pot deplasa se asigură și echipe de vaccinare mobile.

Dr. Florin Roșu: „Vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 reprezintă piatra de temelie în combaterea pandemiei”

La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași vor ajunge până luni, 28 decembrie 2020, cele 260 de doze solicitate. Primul care se va vaccina este doctorul Florin Roșu, managerul unității sanitare. Astfel, la ora 9, acestuia i se va administra vaccinul, urmând ca, în funcție de programare, să fie imunizat restul personalului medico-sanitar. Deoarece prin natura structurii stabilite pentru depozitarea vaccinului, este necesar ca vaccinarea să se realizeze în cel mult 4 zile, echipele medicale se vor mobiliza pentru a finaliza prima etapă în circa două zile.

„Din punctul meu de vedere, vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 reprezintă piatra de temelie în combaterea pandemiei. Îndemn pe toți cei care au încredere în sistemul medical să se imunizeze, astfel încât, în cel mai scurt timp, să reușim cu toții să revenim la viața pe care o apreciam înaintea apariției acestei maladii”, spune dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

În România, vaccinarea, coordonată de medicul Valeriu Gheorghiţă, include, în această primă fază, cadre medicale din 10 spitale din ţară:

1. Braşov – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase- 100 de doze

2. Bucureşti – Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“- 600 de doze

3. Bucureşti – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Dr. Victor Babeş“ – 530 de doze

4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Cluj-Napoca- 375 doze. Conform Prefecturii Cluj, primele cinci persoane care se vor vaccina sunt directorul medical Dr. Violeta Briciu, Dr. Vasile Morar, medic şef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale; Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie; Dr. Miclăuş Diana, medic specialist TI.

5. Constanţa- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, Constanţa- 170 doze

6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“, Craiova- 90 doze

7. Iaşi – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase- 260 doze

8. Maramureş – Baia Mare- Spitalul de Urgenţă- 210 doze

9. Suceava – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava- 250 doze

10. Timiş – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş“, Timişoara- 450 doze

Adauga un comentariu