Actualitate

Romania infiinteaza magazine de stat, care sa concureze cu hipermarketurile si supermarketurile straine

Publicat: 19 feb. 2019

Casa de Comert Agroalimentar Unirea, infiintata in ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi in masura sa scoata din piata intermediarii de produse agricole, care falsifica preturile, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Casa de Comert Agroalimentar Unirea isi propune sa creasca consumul de produse fabricate in Romania si sa creeze o retea nationala de magazine care sa concureze cu hipermarketurile si supermarketurile straine pe o piata estimata la 20 de miliarde de euro anual. Ministerul spune ca rolul entitatii este de a valorifica produselor agroalimentare, precum si de a crea unele strategii de dezvoltare si sustinere a domeniului agroalimentar. In prezent, se organizeaza activitatea propriu-zisa a institutiei, atat din punct de vedere economic, tehnic, cat si de personal.

Conform unor relatari din presa, Guvernul isi propune realizarea unor investitii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea, scrie mediafax.ro. Petre Daea spune ca Unirea va prelua produse de la fermieri si ca in lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, asa cum este respectiva Casa de Comert. Ministrul a apreciat ca infiintarea casei de comert nu va atrage reactii din partea Comisiei Europene.

 loading...

Comentarii
  • Sunt convins ca nu va fi posibil, rechinii din vest vor impiedica aceasta initiativa, e imposibil sa accepte acest concurent. Cand esti sluga nu faci tu rascoala de capul tau. Cum ridici capul cum te loveste in moalele lui.

      • #Radu, eu nu am folosit cuvinte urate, daca nu te poti exprima civilizat pune mana pe o carte. A! Nu stii ce-i aceea? Atunci macar pe google invata, nu e greu si nu doare. Daca nu intelegi ca o concurenta este oricand in folosul clientului atunci esti irecuperabil, du-te si zbiara in piata desi nu stii pentru ce. Cred ca totusi vei ramane la stadiul de maimuta, cel de care au nevoie manipulatorii actuali: marioneta fara creier comandata prin retele la semnalul „geaca rosie”.

  • O idee foarte buna. Daca va fi insotita de un control riguros al calitatii alimentelor, atunci va fi excelent.

    Nu se poate avea incredere in marfa din supermarketuri. Acolo primeaza maximizarea profitului. Si fac orice ca sa-l obtina. Fructele sunt de regula injectate. Lasati un mar pe fereastra cateva zile. Daca ramane neschimbat, inseamna ca a fost injectat, Daca alunele ies din garantie, ei desfac ambalajul, le amesteca cu alune proaspete si le ambaleaza din nou.
    Eu unul nu mai cumpar de la supermarket decat detergent si apa minerala.

  • BRAVOOO!!! Idiotii nu stiu decat sa spuna ca ce e RAMANESC nu este bun, sa se duca ei in magazinele strainilor. De ce au facut scandal, tarile din est, referitor la calitatea a ceea ce se vinde ca produs din vest??? Nu va faceti iluzia ca dati, copiilor vostri, ciocolata de aceeasi calitate ca cea vanduta in vest si nu ai nostri o masluiesc. Sa nu mai vorbim de medicamente ce nu au nicicum aceeasi calitate!!!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit