Diverse

Romania, lovita de un val de aer nord-african. Se anunta furtuni violente

Publicat: 24 apr. 2018

Conform ANM, vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit in perioada care urmeaza. Temperaturile vor fi cu 8 – 10 grade mai mari decat in mod normal. Afla detaliile referitoare la acele furtuni violente anuntate.

Furtuni violente in Romania

“Vor fi temperaturi ridicate in continuare in majoritatea zilelor si in cea mai mare parte a tarii. Cele mai mari valori, care vor merge pana in jurul a 30 de grade Celsius, le asteptam in Oltenia si Muntenia marti dupa-amiaza, cel mai posibil joi si vineri.

Ziua de marti, cu exceptia Olteniei si a Munteniei, va aduce innorari destul de accentuate, averse, tunete, fulgere, posibil grindina si cantitati de apa insemnate in majoritatea zonelor. Nu excludem astfel de fenomene nici pentru sudul tarii, insa pe spatii mai restranse, si care vor aparea doar in orele serii”, a spus Cumpanasu, potrivit stirileprotv.

“Asa cum se va intampla si pentru zona Capitalei, luni seara, dar cu probabilitate mai mare marti seara, vor fi averse si descarcari electrice dupa niste temperaturi mult, mult mai ridicate decat cele normale in aceasta perioada din an. 27 de grade ar fi cea mai scazuta maxima a acestei saptamani, iar 29 – 30 de grade, cele mai ridicate valori pe care le asteptam atat marti dupa- amiaza cat si joi si vineri, cel mai probabil.In Bucuresti vor fi 27 de grade Celsius luni si miercuri, dar intre 28 si 30 de grade marti, joi, vineri si sambata. In Capitala, in aceste zile sunt cu circa 10 grade peste norma, iar in restul tarii cu 8 -10 grade, in medie. Ele sunt de fapt temperaturi de iulie”, a mai spus meteorologul ANM.

Se pare ca saptamana viitoare temperaturile vor ajunge la 25 de grade sau chiar vor depasi aceasta valoare. “Ce este deosebit acum? Este o masa de aer cald care persista in cea mai mare parte a Europei, chir si in tari precum Belgia, Olanda, Germania sau Polonia, unde in aceste zile s-au inregistrat recorduri de temperatura.

Au fost temperaturi de 28 – 29 de grade, in Franta de 30 si peste 30 de grade, in Italia de asemenea. Este o masa de aer de provenienta nord-africana care in structura atmosferica dominata de un camp de presiune ridicata s-a mentinut si se va mentine si in zilele urmatoare”, a mai spus Teodora Cumpanasu.loading...

Adauga un comentariu