Funny

Romania, pe primul loc in topul rusinii din Europa

Publicat: 20 nov. 2018
9

Un nou sondaj publicat de Eurostat scoate la iveala conditiile deplorabile de viata pentru o mare parte a cetatenilor din Romania.

Este jalnic, trist si patetic faptul ca am ajuns sa fim pe primul loc in Europa cand vine vorba de procentul locuitorilor care au pana si acum WC in curte. In timp ce guvernul coalitiei PSD-ALDE trece prin a cincea sau a sasea remaniere, aceasta este cea mai clara dovada a conditiilor de trai de la noi. In momentul in care oamenii nu au bani sa-si construiasca o toaleta in casa, este clar ca nu sunt satisfacute nici macar nevoile de baza pentru o parte semnificativa dintre romani.

Sondajul publicat de curand de Eurostat pozitioneaza Romania pe primul loc in clasamentul tarilor cu WC in curte. Studiul reflecta situatia de anul trecut. In 2017, 29,7% dintre gospodariile din tara noastra aveau toaleta in afara casei. Partea imbucuratoare, daca o putem numi asa, este ca in 2016 vorbeam de 32%. Cu alte cuvinte, mergem in directia corecta, dar mai dureaza vreo 30 de ani pana ajungem la destinatie.

Ca referinta, media europeana a locuitorilor care nu au toaleta in casa este situata intre doua si patru procente. In Romania, procentul ajunge la 29,7%. Cu alte cuvinte, tara noastra conduce detasat topul rusinii, iar situatia nu se va remedia prea curand. Pana si diferenta fata de ocupanta locului doi ar putea fi considerata subiect de ras, daca nu ar fi de plans. Bulgaria ocupa locul al doilea in clasament cu 16,7% din populatie ”optand” pentru un WC in fundul curtii. Procentul este aproape de doua ori mai mic in comparatie cu Romania.

Lituania este pe locul al treilea cu 12,2 procente, Letonia ocupa locul al patrulea cu 10,9 procente, iar Estonia este pe cinci cu 6,1 procente. Ungaria este ocupanta locului sase in clasament cu 3,9 prcente, iar mai departe nu mai conteaza. In Malta si Suedia numarul toaletelor din afara casei este insignifiant, iar in Germania, Spania, Luxemburg sau Olanda, vorbim de doar 0,1%.

Adauga un comentariu