Actualitate

România primeşte o nouă tranşă de vaccin anti-Covid-19 Pfizer. La Iași ajung 81.900 doze

Publicat: 24 mai 2021
cadru medical ia dintr-un flacon un ser în seringă
Până în momentul de față, ţara noastră a recepţionat nu mai puțin de 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei

Vești bune la început de săptămână. România primeşte astăzi, 24 mai 2021, o nouă tranşă de vaccin anti-Covid-19 de la compania farmaceutică Pfizer BioNTech, care constă în nu mai puțin de 698.490 de doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinare Împotriva COVID-19.

Transportul către centrele de stocare va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Dozele de imunizare sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează CNCAV.

La Centrul Regional de Depozitare Iași vor ajunge 81.900 doze

Așadar, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 231.660 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Braşov: 60.840 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 60.840 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze;
* Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 93.600 doze.

Până în momentul de față, ţara noastră a recepţionat nu mai puțin de 7.214.669 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. În România, alocarea dozelor de ser se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei, mai arată sursa citată”, potrivit CNCAV.

O nouă tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns la Iași

Joi seara, 20 mai 2021, la depozitul Spitalului Militar din Iași au ajuns nu mai puțin de 9.600 de doze de vaccin dezvoltat de compania farmaceutică Johnson & Johnson. Aceste doze au fost distribuite în cele 67 de cabinete ale medicilor de familie din județul Iași. Imunizarea cu serul Johnson & Johnson se face cu o singură doză și nu mai necesită rapel, de aceea tot mai mulți ieșeni doresc administrarea acestui ser. În prima tranșă, la Iași au ajuns aproximativ 20.000 de doze Johnson & Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare, Iașul a primit peste 840.000 de doze Pfizer.

„Dozele au ajuns joi seara, 20 mai 2021, în jurul orei 18:00. Dozele vor fi depozitate în frigidere, iar mai apoi urmează să fie distribuite de către Direcția de Sănătate Publică Iași. O parte din doze vor rămâne și la noi, deoarece echipele noastre mobile pot imuniza persoanele doritoare și cu acest ser. Am început administrarea rapelului Moderna în localitățile ieșene, iar dacă sunt persoane care încă nu s-au vaccinat, pot solicita imunizarea cu serul Johnson & Johnson. Pe data de 20 mai 2021, echipa mobilă a fost în Heleșteni, unde au fost făcute 40 de rapeluri Moderna. Vineri, 21 mai 2021, vom fi la Cristești, iar sâmbătă, 22 mai 2021, la Răchiteni. Îi așteptăm pe toți cei care nu au reușit să se vaccineze”, a declarat col. Iulian Pleșescu, reprezentantul Spitalului Clinic Militar de Urgența din Iași.

Adauga un comentariu