Info Turism

Romania, promovata de straini. Imagini fabuloase, in ultimul episod al „Wild Carpathia”

Publicat: 20 sept. 2019
9

Ultimul episod al indragitei serii „Wild Carpathia”, realizata de jurnalistul britanic Charlie Ottley, a avut premiera joi seara.

Este cea de-a cincea parte a seriei si a fost filmata in intregime in Romania. Contureaza o poveste cu traditii si obiceiuri stravechi, care au loc exclusiv iarna.

Seria britanica a fost sustinuta chiar si de Printul Charles al Marii Britanii.

„Va vom duce in cautarea locurilor pierdute si secrete si va vom aduce mai aproape de flora si fauna Romaniei

Documentarul surprinde noi locuri absolut fabuloase din tara noastra si ofera un portret al vietii din Carpati, in timpul iernii romanesti.

Ivan Patzaichin: „Avem o tara frumoasa, superba si multumim celor care chiar o promoveaza. Am putea si noi sa fim mult mai mandri. Daca reusesc strainii sa faca lucrul acesta, noi de ce sa nu facem? Ar trebui sa fim mai uniti, macar cand mergem afara sa fim cei care promoveaza Romania”.

Seria, ajunsa la final, a fost gandita si pusa in scena de jurnalistul britanic Charlie Ottley. Prin acest proiect, Charlie isi doreste sa promoveze traditiile si peisajele superbe pe care tara noastra le poarta.

Charlie Ottley, producatorul seriei: „Cand oamenii se gandesc la Romania si vin aici in vacante, ei nu se gandesc sa viziteze Romania in lunile friguroase. Vreau sa arat ca Romania este o frumoasa destinatie turistica pe tot parcursul anului. Este un cadou pentru poporul roman”.

Printre cei care au sustinut acest proiect se numara si Printul Charles, un mare iubitor al plaiurilor mioritice.

William Blacker, prieten al Printului Charles: „Este foarte implicat in conservarea arhitecturii si parimoniului Romaniei si in orice ar putea face sa ajute aceasta tara. Mereu incearca sa faca lucruri accesibile, sa fie benefice pentru frumusetea tarii, a naturii”.

Seria include cinci episoade, a fost tradusa in 11 limbi si a fost urmarita de telespectatori din 110 tari din intrega lume.

Adauga un comentariu