Sport

România, refuzată de diaspora. Marea speranță a lui Bayern Munchen a ales să joace pentru Germania

Publicat: 17 ian. 2020

Rareș Canea, 15 ani, este una dintre marile speranțe ale gigantului Bayern Munchen. Tânărul jucător este originar din Constanța, dar a emigrat împreună cu familia în Germania, în urmă cu zece ani. Canea a fost chemat la naționalele de juniori ale României, dar a ales să reprezinte Germania. Puștiul de origine română este căpitan la echipa de juniori a lui Bayern și a jucat deja patru meciuri pentru naționala U16 a Germaniei. Rareș Canea este fundaș central, joacă cu numărul 5 și are 1,92 metri înălțime.

Tatăl fotbalistului, Dumitru Canea, a explicat de ce Rareș nu va evolua pentru România.

„Vă spun sincer că ne pare rău, dar momentan asta este situația. Inițial, noi ne-am dat acceptul în aprilie 2019 ca Rareș să joace pentru România. Dar cei de la Bayern nu au fost de acord să îl lase pe Rareș să plece în România la națională. În septembrie, am acceptat ca băiatul meu să joace pentru U 16 Germania”, a spus Dumitru Canea, pentru Pro Sport.

Cum a ajuns Rareș Canea la Bayern Munchen

Rareș Canea a început fotbalul la 5 ani și jumătate, la Mangalia, în același oraș din care este și Denis Alibec, fotbalistul Astrei Giurgiu. Plecat în Germania, românul a dat probe la Bayern Munchen, care a decis să-l păstreze în lot. „Dacă o să vină o convocare într-o zi și de la naționala mare a Germaniei, Rareș nu are cum să o refuze. Marți, a venit din cantonament din Spania cu naționala U16 a Germaniei. Îmi pare tare rău că, în România, tinerii jucători nu au nici pe jumătate condițiile celor de aici, din Germania”, a mai spus tatăl jucătorului.

Acesta a adăugat că Bayern Munchen se ocupă de creșterea lui Rareș Canea, pe toate planurile.

„Vă dați seama că nemții sunt conștienți că au în club un fotbalist foarte bun și fac foarte multe lucruri pentru el”, a declarat Dumitru Canea.loading...

Adauga un comentariu