Sport

Romania risca sa nu aiba boxeri la Olimpiada. Vezi de ce

Publicat: 18 aug. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:235001;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

FRB si COSR au primit acum o saptamana un document-ultimatum pe care nu l-au facut public pana cand presa nu a aflat de existenta lui.

Conform www.gsp.ro, Federatia Internationala de Box a transmis FRB ca daca nu-si schimba presedintele pana pe 31 august, sportivii români nu vor putea concura în nici o competitie, nici la Olimpiada din 2012.
Pe 9 august, FR Box a primit o adresa din partea AIBA prin care este anuntata ca daca nu-si alege un nou presedinte pîna la data de 31 august, aceasta va fi dezafiliata, iar pugilistii români nu vor mai fi acceptati deloc in concursurile internationale incepand cu 1 septembrie.
In prezent, FRB este suspendata provizoriu, decizie luata de forul international in luna martie a acestui an ca urmare a faptului ca presedintele Rudel Obreja, suspendat la randul sau, este pastrat in functie.

Pentru ca pugilistii romani sa nu sufere din cauza acestui conflict, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman a obtinut in luna mai o derogare de la AIBA si a reusit sa preia sub controlul sau pregatirea lotului national de box.
“De data aceasta, AIBA este foarte ferma si ne-a anuntat ca aceasta clauza va disparea in cazul in care federatia de box nu-si alege o noua conducere”, a declarat pentru Gazeta secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. Aceasta inseamna ca sportivii romani vor rata Campionatele Mondiale din Coreea de Sud, ce vor debuta pe 16 septembrie, si care reprezinta criteriu de calificare la JO Londra 2012.

Comentarii
  • ‘Risca sa nu aiba niciun boxer’. Din dubla negatie ce rezulta? Rezulta ca va avea boxer. Mama ei de limba romana si de absolventi cu examene si licente cumparate.

Adauga un comentariu