Sport

Romania, trezeste-te!

Publicat: 09 feb. 2011
1

@ Romania a terminat pe locul 3 turneul din Cipru, dupa ce a invins greu, la penalty-uri, scor 6-5, nationala tarii gazda in finala mica @ Tricolorii au condus cu 1-0 prin golul lui Torje pana in minutul 85, cand au fost egalati

Nationala de fotbal a Romanie
i s-a obisnuit sa nu mai bata pe nimeni. Romania s-a chinuit cu Cipru, pe care a invins-o doar dupa executarea penalty-urilor, cu 6-5 (1-1 dupa expirarea timpului regulamentar), si a terminat pe locul 3 turneul amical.
Cu o echipa schimbata aproape in totalitate fata de cea folosita in jocul cu Ucraina, nationala lui Lucescu jr. a inceput cu multa pofta de atac meciul cu Cipru, Torje, Marica si Zicu aparand amenintator in preajma careului advers inca din primele minute. Prima ocazie a venit chiar in minutul 5 al jocului, Marica fiind gasit excelent in adancime de o pasa peste defensiva adversa, insa atacantul Romaniei a ratat executia, mingea i-a sarit in momentul sutului si a trecut apoi peste poarta. Dupa doua minute, Torje a incercat un dribling in plus in pozitie foarte buna, pentru ca in minutul 8 Dragos Grigore sa semneze prima mare ocazie de gol a Romaniei, cand a aparut surprinzator la bara din stanga si a trimis cu capul putin alaturi. Insa si mai mare a fost ocazia cipriotilor, acestia ajungand in minutul 22 pentru prima data mai periculos in preajma careului Romaniei. Defensiva lui Lucescu a fost surprinsa, mingea a ajuns in careu la Pavlou, care a sutat cu stangul de la 11 metri, insa Tatarusanu a respins salvator. Dupa doar un minut a venit replica Romaniei, prin Ianis Zicu, al carui sut, dupa o preluare frumoasa in marginea careului, a fost boxat cu mari emotii de Kissas. Minutul 27 a adus a doua mare ocazie de gol a gazdelor, Tamas deviind nefericit in fata portii o centrare din lovitura libera de pe dreapta, insa acelasi Tatarusanu a aparut providential pentru a devia mingea de pe cadrul portii sale.

Gafa uriasa

Razvan Lucescu nu a facut nici o modificare la pauza, iar la 10 minute dupa startul reprizei secunde, Romania a reusit sa deschida scorul prin Gabriel Torje. Mijlocasul ofensiv a patruns fenomenal pe dreapta, a profitat de iesirea neinspirata a portarului mult in lateral, pentru a-l invinge cu o scarita din unghi inchis de toata frumusetea. Dupa o alta ocazie de gol a cipriotilor, tricolorii au trecut inca o data pe langa gol in minutul 62. Acelasi Torje a pasat excelent din banda dreapta, insa Ciprian Marica n-a reusit sa cadreze lovitura de cap. Cu cinci minute inainte de final, o gafa de mari proportii a dat ocazia cipriotilor sa egaleze, chiar daca meciul parea ca se indreapta spre o victorie a Romaniei. Dragos Grigore a trimis fara sa se asigure o minge inapoi spre Tatarusanu, Constantinou a interceptat, l-a driblat si pe portar si a inscris in poarta goala. S-a ajuns la lovituri de departajare, unde fiecare echipa a inscris de trei ori, Romania prin Marica, Tamas si Rat. Cipriotii au ratat penalty-ul cu numarul 4, insa Gigel Bucur nu a profitat de sansa si a ratat si el. Apoi Tatarusanu a ghicit coltul la o lovitura a cipriotilor, pentru ca Rapa sa inscrie ultimul gol de la punctul cu var pentru Romania. „Au fost situatii pe care le-am interpretat gresit. Dupa atatea ocazii, sa primesti un asemenea gol, sunt mahnit. Cred ca este un blestem! Dar cu Bosnia nu se va intampla la fel, vor fi jucatori cu experienta. Imi pare rau pentru Grigore, facuse un joc perfect. Rapa trebuia sa joace acolo lung de linie, dar a intors o minge si Grigore a gresit. Papp, Torje, Gardos si Rapa au avut o evolutie foarte buna in acest turneu”, a spus Razvan Lucescu, la finalul jocului.

Romania: Tatarusanu – Rapa, Dragos Grigore, Tamas, Salageanu (Rat ’68) – Torje, Ropotan, Florescu, Zicu (Bucur ’85) – Stancu (Silviu Ilie ’68), Marica.

Adauga un comentariu