National

Romania va recupera Basarabia. Vezi cand vom avea o noua Unire

Publicat: 24 feb. 2015
1
Compania americana de analiza strategica Stratfor a publicat predictiile sale pentru urmatorul deceniu. Previziunile americanilor nu se refera numai la marile puteri mondiale, ci si la Romania, care va juca un rol foarte important in urmatorul deceniu. Potrivit Stratfor, Romania va deveni un partener privilegiat al SUA, cu un rol-cheie in coalitia impotriva Rusiei. 
„Ne asteptam ca aceasta coalitie sa fie condusa de Polonia iar Romania sa joace un rol semnificativ in prima jumatate a deceniului. In a doua jumatate, aceasta alianta va juca un rol semnificativ in retrasarea frontierelor Rusiei si recuperarea teritoriilor pierdute prin metode formale si informale. In timp ce Moscova va slabi, aceasta alianta va deveni influenta dominanta nu doar in Belarus si Ucraina, dar chiar si mai la est”.
Cei de la Stratfor prevad unirea Basarabiei cu Romania. In contextul potentialei fragmentari a Rusiei, „Polonia, Ungaria si Romania vor urmari recuperarea regiunilor luate de rusi in trecut”. Aceste eforturi urmeaza sa fie sustinute si de SUA care, afirma analistii americani, vor ajuta Polonia si Romania prin parteneriatele strategice caree „vor face din parteneri tari cu economii puternice, societati stabile si capabile sa-si creeze o forta militara”.
Adauga un comentariu