Stiri Turism

Romanii au contribuit la recordul Austriei in materie de turism

Publicat: 09 feb. 2012

Austria a inregistrat in anul 2011 inca un record cu privire la numarul de oaspeti: sosirile au crescut cu 3,6%, iar innoptarile cu 0,8%.

Printre cei care au contribuit la incasarile din turism ale austriecilor se numara si romanii care dupa doi ani in care au mai renuntat la vizitele in aceasta tara (numarul de turisti romani in Austria a scazut cu 13,6% in 2009, respectiv cu 4,4% in 2010) au revenit pe partii si nu numai. La nivel de 2011, peste 275.000 de romani au calatorit in Austria, numarul fiind cu 5,5% mai mare decat cel aferent anului 2010. La numarul de innoptari, Austria a inregistrat – prin cele 853.800 de innoptari provenite din Romania – o crestere de 3,8%. Aproximativ 63% dintre innoptarile provenite din Romania au avut loc in iarna, Austria fiind destinatia preferata a romanilor pentru acest sezon.

Gabriele Lenger
, directoarea Oficiului National de Turism al Austriei in Romania considera ca motivele care se afla in spatele acestui fapt sunt infrastructura excelenta a regiunilor de schi, raportul foarte bun pret/servicii si calitatea ridicata a serviciilor hotelierilor austrieci. „Sondajele noastre in randul turistilor au aratat ca romanii apreciaza oferta variata a Austriei, de la marile regiuni de schi cu cele mai bine preparate partii pana la après ski sau centrele spa ale hotelurilor, dar mai ales serviciile prietenoase si pline de profesionalism ale intreprinderilor austriece de turism “, a declarat aceasta.

Si sezonul estival a inregistrat un tren pozitiv, iar cel din 2011 (mai-octombrie) a fost cel de-al doilea cel mai bun din Romania: crestere de 4% la sosiri, respectiv 4,2% la innoptari. Gabriele Lenger vede un potential si mai mare pentru sezonul de vara.  „ Austria se pozitioneaza din ce in ce mai puternic ca o alternativa atragatoare la destinatiile de plaja. Vacanta de vara ofera pentru toti cate ceva: drumetii usoare sau catarare pe munti, plimbari placute cu bicicleta sau mountainbiking, lacuri cu apa potabila unde se poate inota sau nenumarate evenimente culturale si obiective turistice – Austria are pentru toate gusturile o oferta potrivita! In plus, ofertele de cazare in Austria pe timpul verii sunt cu pana la 40% mai avantajoase decat cele pentru iarna“, a completat Lenger.

In topul celor mai importante piete din strainatate, Romania a urcat in ultimii 6 ani de pe pozitia 26 pana pe 14, dupa SUA, dar inaintea Suediei si Spaniei.loading...

Adauga un comentariu