National

Românii au găsit soluția pentru costuri zero la electricitate. Energia alternativă ne scapă de facturile enorme

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românii au găsit soluția pentru costuri zero la electricitate. Energia alternativă ne scapă de facturile enorme
Ministerul Mediului a oferit finanțare pentru mai mulți cetățeni în scopul instalării de panouri fotovoltaice

Din ce în ce mai mulți români se reorientează înspre sursele regenerabile de energie, de frica facturilor uriașe. Energia alternativă poate reduce semnificativ cheltuielile într-o gospodărie și este prietenoasă cu mediul înconjurător.

Ministerul Mediului a oferit finanțare pentru mai mulți cetățeni în scopul instalării de panouri fotovoltaice

Totuși, destul de mulți români au luat decizia să investească din propriile buzunare, pentru că au avut nevoie de o putere mai mare decât cea subvenționată de stat. Din fericire, aceștia își vor recupera investiția în decursul a câțiva ani.

Într-adevăr, instalarea este costisitoare, dar pot fi montați acumulatori, iar curentul stocat poate fi folosit inclusiv noaptea sau în zilele de iarnă. Chiar și la un consum mare, prețurile nu se simt atât de apăsător la factură.

De exemplu, pentru o locuință în care se află un frigider, unul sau mai multe televizoare, o mașină de spălat și alte electrocasnice mici, consumul este de mai puțin de 3 Kilowați/Oră.

Gospodăriile se pot încadra în finanțarea de la stat, care este în limita a 20.000 de lei. Vor trebui să mai contribuie cu 2.000 – 3.000 de lei pentru a avea un sistem fotovoltaic care să le asigure consumul atât timp cât afară este lumină.

Guvernul a publicat o Ordonanță de Urgență care pentru a corecta facturile uriașe

În urmă cu câteva zile, Virgil Popescu a anunțat că Executivul a publicat o OUG care va intra în vigoare de la 1 februarie 2022 și care prevede corectarea facturilor românilor. Ministrul Energiei a transmis faptul că OUG-ul nu va fi aplicată retroactiv pentru că ar fi un conflict de neconstituționalitate.

În plus, față de categoriile incluse înainte în lege, spitale, școli, grădinițe, universități, ONG-uri, schema a fost lărgită pentru aproape toți consumatorii non-casnici.

„Mă refer la absolut toți consumatorii non-casnici, cu excepția marilor consumatori de energie electrică care au beneficiat de ordonanța 81 pe o schemă de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană. Și pentru ei suntem în discuții cu Comisia să reînnoim această schemă”, a precizat ministrul Energiei.

Ministerul Mediului pregătește un program social și pentru lemnele de foc

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a afirmat că lemnul este în continuare o sursă foarte importantă de încălzire pentru consumatorii mici, nu doar în România, ci și în alte state europene.

Ministrul a avansat, astfel, ideea unui „program social” pentru cei care folosesc lemne pentru încălzire, în contextul în care a crescut și prețul lemnelor de foc.

Tánczos Barna a afirmat că folosirea lemnului pentru încălzirea locuinţelor este „esenţială”.

Alte beneficii ale trecerii de la energia tradițională la energia alternativă

Energia stocată, care rămâne, este apoi cumpărate de către furnizor și, adesea, aceste schimburi duc la o echilibrare a consumului din timpul zilei cu cel de pe noapte.

Beneficiile trecerii la energie verde nu au trecut neobservate, așa că cei care au ales acest sistem s-au transformat rapid în promotori.

Programul „Casa Verde”, derulat de Ministerul Mediului, se adresează, după cum îi spune și numele, în special românilor care locuiesc la casă.

Totuși, locatarii blocurilor pot îndeplini condițiile de finanțare dacă decid să se asocieze cu vecinii.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Adauga un comentariu