Stiri Turism

Romanii cheltuiesc anual peste 25 de milioane de euro pentru pelerinaje in Israel

Publicat: 23 feb. 2012
9
Numarul turistilor care au vizitat anul trecut Israelul a depasit 44.000, iar cheltuiala medie pe turist este de peste 600 de euro, potrivit datelor furnizate MEDIAFAX de catre Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
„Anul trecut, peste 44.000 de turisti romani au fost in vacanta in Israel, iar numarul lor este in continua crestere de la an la an, pentru ca este o destinatie accesibila, la doar doua ore si jumatate distanta, iar conditiile meteo sunt foarte placute pentru vacante in anumite perioade ale anului. Numarul turistilor care au vizitat Israelul este acelasi cu cel al turistilor care au mers la Ierusalim, deoarece cine isi propune sa ajuga in Tara Sfanta, cu certitudine va ajunge si la Ierusalim”, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele ANAT, Corina Martin.
O parte dintre romanii care merg in Israel se duc pentru a-si vizita rudele, dar majoritatea turistilor aleg pelerinajele la Zidul Plangerii, Mormantul Sfant, Biserica Sfanta Ana, Drumul Crucii, Golgota, Muntele Maslinilor, Gradina Ghetsimani, Bethleem, Marea Moarta, Qumran, Eilat, Muntele Sinai si Manastirea Sfanta Ecaterina.
Potrivit ANAT, deoarece pelerinajele au legatura cu sarbatorile importante ale Bisericii Ortodoxe, numarul romanilor care viziteaza Israelul creste simtitor in perioada de dinaintea marilor sarbatori crestine.
„Ca medie, se poate spune ca 6-7 zile in Israel, cu cazare, transport cu avionul si toate taxele incluse costa 6-700 de euro de persoana. Un turist poate cheltui in medie 100-200 de euro doar pe suveniruri, dintre care cele cu tematica religioasa ocupa primul loc” , a mai spus Martin.
Adauga un comentariu