National

Romanii, in Cartea Recordurilor de Dragobete. Vezi cum!

Publicat: 21 feb. 2012
1
Bucurestenii sunt invitati sa isi spuna povestea in cea mai lunga scrisoare de dragoste din lume, in incercarea de a se stabili un record mondial validat de Guinness World Records, vineri, de Dragobete, in centrul vechi al Capitalei, informeaza un comunicat al organizatorilor citat de rtv.net.
Astfel, de Dragobete, Strada Lipscani devine un spatiu al iubirii, unde vor fi prezentate poezii de dragoste, caricaturi de amor, dans in doi, acordeon, tango, vals, spectacol de strada si fotografii de cuplu.
Evenimentul va avea loc intre orele 12.00 si 22.00.
Dragobetele, sarbatoarea dragostei la romani, isi are radacinile in traditiile dace si in credinta intr-un fel de zeu al iubirii, a carui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic si inceputul primaverii.
Dragobetele, fiul Dochiei, era zeul dragostei si al bunei dispozitii. I se mai spunea Cap de Primavara sau Cap de Vara si era identificat cu Cupidon, zeul iubirii in mitologia romana, si cu Eros, corespondentul acestuia in mitologia greaca. Un alt nume al sau era Navalnicul, fiind perceput ca un fecior frumos si iubaret nevoie mare, care le face pe tinerele fete sa-si piarda mintile. O alta traditie spune ca Dragobetele a fost transformat intr-o buruiana numita Navalnic, de Maica Precista, dupa ce nesabuitul a indraznit sa ii incurce si ei cararile.
Adauga un comentariu