National

Romanii protesteaza in Germania si Olanda impotriva situatiei din tara

Publicat: 11 iul. 2012
1
Mobilizati pe Facebook, circa 60 de tineri romani, dar si germani preocupati de situatia din Romania, s-au adunat in fata ambasadei pentru a-si exprima dezaprobarea fata de evenimentele petrecute la Bucuresti in ultimele saptamani si fata de intreaga clasa politica. Pe pancartele manifestantilor se putea citi „PDL=USL”, „Vrem o tara curata politic”, „Basescu, Ponta, Antonescu – la brutarie”, „Aceasta clasa politica nu ne reprezinta” sau „Cine vreti sa va fure?” cu variantele de raspuns „PDL” si „USL”.
Organizatorii au subliniat in mod explicit pentru TVRinfo.ro ca actiunea de protest nu a fost orientata pro sau contra vreunui partid, a unei grupari sau persoane politice din Romania, cu toate ca in cursul protestului au fost mentionati cei considerati responsabili pentru actuala situatie din Romania.
De o importanta majora pentru grupul de protestatari este nevoia de a semnala „riscul major ca aceasta lupta pentru putere dusa intr-un mod iresponsabil sa creasca si mai mult dezinteresul si indiferenta cetatenilor tarii fata de conducatorii si reprezentantii ei” , au declarat organizatorii pentru TVRinfo.ro.
„Implicit, acest lucru va duce la diminuarea ireversibila a dispozitiei si dorintei acestora de a-si exprima votul si nemultumirile si de a deveni parte integranta si activa a societatii civile, din care initiatorii protestului se considera a face parte, indiferent de faptul ca locuiesc temporar sau permanent in alta tara”, spun tinerii organizatori.
Impartiali, tinerii romani din diaspora reuniti marti la Berlin au scandat „Jos Basescu” si „Jos Antonescu”, au huiduit si au fluierat pe rand partidele de la putere si din opozitie, incheind cu „un singur nume care ajunge pentru toti: FSN”.
Protestatarii afirma ca nu se simt reprezentati de actuala clasa politica din Romania, „in intregimea ei”, si isi manifesta „dorinta si disponibilitatea de a contribui la transformarea realitatilor curente din Romania”.
„Cu tristete si indignare am urmarit cum democratia in Romania este subminata cu mare viteza”, explicau organizatorii in comunicatul de mobilizare la protest.
Luni, 9 iulie, un grup de romani au organizat un protest in fata Ambasadei Romaniei din Haga, Olanda.
Protestele au fost declansate de recentele actiuni ale guvernului si ale parlamentului impotriva institutiilor statului de drept, potrivit organizatorilor.
Potrivit acestora, in timpul protestului pasnic nu au fost invocate numele nici unui partid politic sau politician.
Protestatarii au fost invitati la discutii de reprezentantii ambasadei, ocazie cu care le-au inmanat un manifest adresat guvernului Romaniei.
Comentarii
  • taceti dracului.nu mai invrajbiti lumea nemernicilor.aia nu mai au ce face,si-au consumat portia de drog si demonstreza?au terminat de invatat sa faca nod cravatei?cita dreptatea avea eminescu.cine ia mobilizat,cumva eba sau procuroarea comunista?de excremente ca alde astia e plina lumea.si apoi secaturi din astea au toate tarile.nu este nimic nou.

  • @dacul – Tu detii adevarul suprem, restul habar nu au pe ce lume sunt, nu?

    esti vecinul prost de care se fereste toata lumea, nu?

  • Da ma dracule, ai mare dreptate. Secaturi precum Ponta si Antonescu au toate tarile, numai ca prin Europa nu sunt promovate precum in Romania neo comunista de dupa ‘*9. Si din pacate sunt convins ca din gloata de secaturi faci si tu parte. Trebuie sa intelegi ca din afara lucrurile se vad mult mai limpede si de aceea cei care afirma ca aceasta nu este decat o alta lovitura de stat organizata de taica Iliescu au mare dreptate. Romania va deveni o tara pur DEMOCRATA numai dupa moartea acestei fosile comuniste care a facut mult rau Romaniei, lucru pe care secaturile manipulate de care iti aminteam nu au capacitatea intelectuala de a-l intelege.

Adauga un comentariu