Actualitate

Românii veniţi din Diaspora: Vrem să plecăm înapoi! Ne-am întors de frică, aici nu avem unde să lucrăm

Publicat: 29 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Românii veniţi din Diaspora Vrem să plecăm înapoi Ne-am întors de frică aici nu avem unde să lucrăm
Românii veniţi din Diaspora

Mulţi dintre românii veniți din Diaspora care au venit pe perioada pandemiei vor să revină în ţările de unde au plecat. Aceştia au explicat faptul că au venit acasă, fie din lipsa banilor, fie de frica amplitudinii răspândirii virusului din zonele în care se aflau în momentul în care a izbucnit pandemia de Coronavirus.

Au lucrat în afara ţării şi, chiar dacă unii dintre ei nu mai au siguranţa locului de munca din străinătate, sunt pregătiţi să îşi mai încerce norocul.

Românii veniţi din Diaspora: Jumătate din persoanele venite din străinătate sunt izolate la domiciliu! Se întâmpla în localitatea Sadova din Dolj

Din aproximativ 2000 de locuitori plecaţi în afară din localitatea Sadova din judeţul Dolj, au venit 400 de diasporeni şi se afla în carantină. În plină pandemie, aceştia s-au întors în România fie din cauza faptului că le era frică să mai stea în ţara care i-a adoptat, fie din lipsa banilor. Aceştia le-au declarat reporterilor digi24 faptul că în ţară nu au unde să lucreze:

Samuel Tanasie a lucrat în Lombardia mai bine de 7 ani. A ridicat hale de producție pentru diferite firme. Pandemia de coronavirus l-a prins singur acolo și de frică, a venit acasă. A dat 300 de euro pe biletul de avion și a fost primul locuitor din Sadova care s-a întors.

”În februarie am venit, am stat pe carantină 2 săptămâni, e foarte greu să stai singur într-o casă! De frică. Lucram într-o fabrică de acolo, în Italia, în producție, şi când am văzut că au apărut primele cazuri acolo, în Lombardia, am luat primul avion care mi-a ieșit în cale și am venit acasă. Am zis că nu o să mai ajung să îmi văd familia”, povestește Samuel Tanasie.

Vrea să se întoarcă deşi nu ştie dacă va mai avea acelaşi loc de muncă

Acum însă este hotărât să se întoarcă. Nu știe dacă va mai fi primit la vechea fabrică, însă spune că este pregătit să o ia de la capăt. Dar de data aceasta, nu va mai fi singur. Alături de el va pleca și soția și cei trei copii.

Cei mai mulți s-au întors însă acasă după ridicarea stării de urgență

„După perioada de relaxare după 15 mai, multe dintre persoanele care se aflau la muncă în țările vestice au avut contracte pe perioadă determinată şi s-au întors acasă. Iar de pe 15 mai până acum avem 208 persoane pe care le avem în evidență, izolate la domiciliu”, spune Gindrovel Dumitra, medic de familie.

Adauga un comentariu