Secretele istoriei

Romanul genial care a uimit lumea cu inventiile sale, dar care a fost uitat total de conationali

Publicat: 12 iul. 2019
3

Una dintre cele mai geniale minti, un om ale carui idei au devansat cu mult timpul existentei sale fizice, surprinzand prin viziune, inventivitate si aplicabilitate, a fost romanul Gogu Constantinescu.

In contul acestuia figureaza peste 317 de brevete de inventie, parte patentate in SUA, Danemarca, Elvetia, Austria, Germania, Marea Britanie, Franta, Romania etc., precum si altele, care nu au fost niciodata publicate.

Autor al unei noi stiinte – sonicitatea, ramura a mecanicii mediilor continue care studiaza transmiterea energiei prin vibratii in corpurile fluide sau solide, George (Gogu) Constantinescu este membru al Societatii Inginerilor Civili din Londra si Doctor Honoris Causa al Institutului Politehnic Bucuresti. Prin opera sa stiintifica si tehnica, s a incadrat, pe plan mondial, in randul celor mai valoroase persoane creative din domeniile mecanicii, electrotehnicii, energeticii si caldurii. El a reusit sa dea omenirii atat o serie de descoperiri stiintifice cat si numeroase creatii ingineresti, tot ce a realizat bazandu se si pe cunoasterea temeinica a matematicii pure, scrie in lucrarea George (Gogu) Constantinescu, (1881–1965) – inventator si om de stiinta, Stefan Iancu, prof.univ.dr.ing., membru fondator/titular al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania; consilier de Proprietate Industriala; membru al Diviziei de Istoria Tehnicii a CRIFST al Academiei Romane, scrie adevarul. 

Adauga un comentariu