Sport

Romanul suspendat pe viata din tenis rupe tacerea! De ce vrea Alexandru Carpen sa atace decizia

Publicat: 12 ian. 2017
1
Alexandru Carpen, tenismenul român care a fost suspendat pe viata pentru ca ar fi fost implicat în trucare de meciuri, a povestit pentru ProSport cum a ajuns în aceasta situatie ingrata. Totodata, sportivul în vârsta de 30 de ani considera ca pedeapsa, prima pe care un tenismen român o primeste pentru fapte de coruptie, este una nejustificata. 
 
Carpen, jucator pe care Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) l-a gasit vinovat pentru tentativa de corupere a unui alt tenismen, a rememorat episodul care i-a adus suspendarea maxima: „În 2013, pe la sfârsitul anului, am avut un moment de slabiciune în care, lamentabil, mi-am permis sa fiu curios cu privire la câstigurile de bani din pariuri. Am contactat un jucator cu intentia de a ma informa. Dupa ce am vorbit cu el, am decis ca nu are sens sa ma bag în asa ceva. Acea conversatie a fost considerata de TIU ca o tentativa de corupere din partea mea”.
 
„Nu am trântit niciodata vreun meci”
 
Chiar daca si-a recunoscut tentativa, fostul numar 1.088 ATP nu a primit clementa din partea oficialilor din tenis. Alexandru a fost extrem de surprins atunci când si-a aflat suspendarea, precizând ca nu a trucat vreun meci pâna acum: „A început procesul, iar chiar daca nu scrie explicit pe site la ei, am fost suspendat pentru «intentia de a aranja o partida». Nu am trântit niciodata vreun meci, nu am fost implicat în nimic de genul acesta, nu am câstigat niciun cent de pe urma unor astfel de lucruri. Decizia a venit ca un soc si sunt hotarât sa o atac”.
 
Alexandru Carpen pare îndreptatit sa creada ca nu a primit o pedeapsa justa, în conditiile în care alti jucatori au scapat ieftin, desi au fost dovediti ca aranjori de meciuri. Un exemplu elocvent este cel al italianului Marco Cecchinato, fost ocupant al locului 82 mondial, care în luna august 2016 a fost gasit vinovat pentru 5 infranctiuni, printre care si trucare de meciuri. Cecchinato nu si-a recunoscut însa faptele si a primit o suspendare de doar 12 luni, care ulterior i-a fost stearsa de Comitetul Olimpic Italian.
Adauga un comentariu