Sport

Ronald Koeman confirmă despărțirea de încă un jucător de la Barcelona: „Are o concurență prea mare!”

Publicat: 21 sept. 2020
Tehnicianul Barcelonei, Ronald Koeman, sugerează că Riqui Puig va fi împrumutat la o altă echipă SPORT
Ronald Koeman

Barcelona a câștigat partida amicală contra lui Elche, disputată sâmbătă, scor 1-0, iar Ronald Koeman a oferit câteva detalii despre lotul catalanilor pentru sezonul actual.
Chiar dacă spune că Riqui Puig (21 de ani) poate fi o variantă bună pentru FC Barcelona în viitor, olandezul a lăsat de înțeles că tânărul mijlocaș al catalanilor va fi împrumutat la o echipă la care poate evolua constant.

Riqui Puig, pe picior de plecare de la FC Barcelona

Koeman a precizat că a avut deja o discuție cu Riqui Puig în care l-a informat pe acesta despre planul său.

„Am vorbit cu el, înainte de antrenament, și i-am transmis clar că tinerii jucători au nevoie să joace. La fel poate fi valabil și pentru Alena sau Pedri. Jucători precum Riqui trebuie să joace și i-am spus că aici va fi foarte dificil, pentru că are o concurență prea mare. I-am zis că are tot viitorul în față și ne gândim la cea mai bună variantă pentru a avea succes la Barcelona. Împrumutul este o posibilitate, dar la fel poate fi valabil și pentru alți tineri. Jucătorii de 20-21 de ani, așa cum este el, trebuie să joace, nu pot sta pe loc. Am tras aceste concluzii în ultimele 3 săptămâni”, a declarat Ronald Koeman, potrivit Mundo Deportivo.

Concurență serioasă pentru Riqui Puig la Barcelona

Riqui Puig a debutat la prima echipă a Barcelonei în sezonul 2018-2019, într-o partidă de campionat contra celor de la Huesca. De atunci, mijlocașul catalan a adunat 15 meciuri pentru formația „blaugrana” și a reușit 3 assist-uri.
Decizia lui Koeman de a nu se mai baza pe Puig este surprinzătoare, în condițiile în care olandezul a susținut încă din primele sale zile pe banca Barcelonei că va încerca o întinerire a formației de pe Camp Nou. Cu toate acestea, era destul de greu pentru mijlocașul de 21 de ani să prindă echipa. Pe postul său evoluează jucători precum Frenkie de Jong, Miralem Pjanic, Sergio Busquets, Sergi Roberto sau chiar Philippe Coutinho.

Adauga un comentariu