Conserve

Rosii conservate cu ceapa si ulei – IMPORTANT: alege rosii din gradina!

Publicat: 12 sept. 2016

Ingrediente:

4-5 kg rosii
1 legatura de patrunjel
4-5 cepe potrivite
2-3 lingurite ulei vegetal
5 catei de usturoi

Pentru marinata:
5 boabe piper negru
2-3 linguri sare
3 litri apa
1 pahar otet 9%
5-6 linguri zahar
2-3 frunze de dafin

Mod de preparare:

1. Spala si injumatateste sau feliaza rosiile.
2. Toaca marunt patrunjelul.
3. Taie rondele ceapa.
4. Pune pe fundul borcanelor patrunjel tocat, apoi cateii de usturoi intregi (curatati, bineinteles) si rosiile.
5. Acopera cu ceapa si iarasi pune patrunjel si rosii.
6. Toarna in fiecare borcan cate o lingura de ulei vegetal.
7. Pune toate ingredientele pentru marinata, cu exceptia otetului, la foc potrivit.
8. Lasa sa dea cateva clocote, apoi incorporeaza otetul, ia de pe foc si pune marinata la racit.
9. Toarn-o la final peste rosii si sterilizeaza borcanele vreo 15 minute.



loading...

Adauga un comentariu