Scena artistica din Romania

„Rosmersholm” in regia lui Andriy Zholdak la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Publicat: 17 mart. 2017
3

Vineri, 24 martie si miercuri, 29 martie, la orele 18.00, in Sala Mare a Teatrului Maghiar de Stat Cluj va avea loc premiera spectacolului Rosmersholm de Henrik Ibsen, in regia lui Andriy Zholdak.

In viziunea regizorului,  in centrul spectacolului Rosmersholmsta Rebekka West, fata care vrea sa se angajeze menajera in casa pastorului Johannes Rosmer. Gandirea libera de prejudecati si energia tinerei tulbura viata lui Rosmer si a sotiei sale Beate.

Vezi si „Competitia” – premiera oficiala, duminica, la TSP

La conferinta de presa organizata cu prilejul premierei, regizorul Andriy Zholdak declara ca spectacolul va incepe intr-un mod cu totul special: actorii vor fi prezenti in poveste chiar inainte de sosirea publicului si vor continua chiar si dupa terminarea reprezentatiei. In acest caz, este vorba de o abordare inedita a muncii actorului. In Rosmersholm, Andriy Zholdak a ales simplitatea, renuntand de aceasta data la elementele absurde si ireale specifice esteticii sale. Spectacolul se bazeaza pe prezenta intensa a actorilor, la acest lucru contribuind in mod organic si scenografia monocroma.

Adauga un comentariu