WoW!

Rosteşte astăzi, 30 martie, rugăciunea către Sfântul Ioan Scărarul, îngerul în trup de om

Publicat: 30 mart. 2020

Spune astăzi – Sfântul Ioan Scărarul a vieţuit între anii 578-649. A intrat în cinul monahal la vârsta de 16 ani. Sfântul Ioan Scărarul l-a avut ca povăţuitor pe Cuviosul Macarie, timp de 19 ani.

După moartea părintelui său duhovnicesc, Sfântul Ioan Scărarul s-a retras într-o peşteră, unde a dus o viaţă aspră vreme de 40 de ani. A fost vreme îndelungată egumen al mănăstirii din Muntele Sinai. El este autorul lucrării „Scara”, carte care ne descrie viaţa duhovnicească sub forma unei scări cu 30 de trepte care ne duce spre Dumnezeu. „Scară” a fost tradusă în limba romană de părintele Dumitru Stăniloae şi se afla cuprinsă în volumul al IX-lea al Filocaliei.

Rugăciunea către Sfântul Ioan Scărarul

”Locuitor pustiului şi înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, părintele nostru Ioan; şi cu postul, cu privegherea, cu rugăciunea, cereşti daruri luând, vindeci pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţa. Slavă Celui ce ţi-a dat ţie putere; slavă Celui ce te-a încununat pe tine; slavă Celui ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri.”
Adauga un comentariu