Gadgeturi

Routerele high-end ASUS RT-AC5300 si RT-AC88U, disponibile acum in Romania – FOTO

Publicat: 10 feb. 2016

ASUS a lansat in Romania noi echipamente de retelistica, dedicate in special utilizatorilor exigenti, care sunt dispusi sa plateasca un pret premium pentru performanta ridicata. Este vorba despre routerele RT-AC5300 si RT-AC88U, alaturi de repetorul de semnal RP-AC68U. Acestea sunt cele mai performante dispozitive de acest fel din oferta companiei taiwaneze, fiind recomandate pentru streaming 4K, gaming si chiar pentru companii de dimensiuni mici.
 
Noul varf de gama al companiei este routerul RT-AC5300, un dispozitiv tri-band, care poate atinge viteze de 5335 Mbps folosind cele trei standarde WiFi g, n si ac. Acesta beneficiaza de un procesor Broadcom BCM4709C0 cu tehnologie NitroQAM, care poate oferi viteze de pana la 2167 Mbps pe frecventa de 5 GHz. Routerul foloseste opt antene MIMO (in configuratie 4×4 pentru emisie/receptie) pe toate benzile suportate, pentru viteze ridicate indiferent de dispozitivul conectat.

Alaturi de hardware-ul puternic, echipat cu 512 MB DDR3, exista si un software avansat, care ofera protectie sporita si timp de raspuns mic in jocuri video. Protectia impotriva atacurilor este asigurata de compania Trend Micro si este activa pentru toate dispozitivele conectate, indiferent de platforma, putand opri conexiuni malitioase inainte ca acestea sa actioneze. Gamerii beneficiaza de acces gratuit si fara reclame la serviciul Gamers Private Network de la WTFast, care este compatibil cu cele mai populare jocuri online ale momentului (League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive,  Diablo III, World of Warcraft, etc.). Astfel, timpul de raspuns intre PC si server va fi intotdeauna cat mai mic, pentru o experienta de joc ideala.

Modelul RT-AC88U este o versiune putin limitata a „monstrului” de mai sus, oferind doar conexiuni dual-band si viteze de transfer de „numai” 3167 Mbps. Acesta dispune de patru antene si un procesor dual-core la 1,4 GHz. La fel ca fratele sau mai mare, AC88U dispune de suport pentru serviciul GPN pentru jocuri video online, dar si de Link Aggregation 802.3ad, care permite combinarea a doua porturi Gigabit LAN pentru o singura conexiune pe fir cu viteze de pana la 2 Gbps.

In cele din urma, ASUS a lansat si repetorul RP-AC68U, un model care ajuta la extinderea acoperirii retelelor pe WiFi 802.11ac. Acesta vine cu un design inedit, fiind apropiat mai degraba de seria de produse ROG decat de routerele ASUS obisnuite. Acesta dispune de patru antene si viteze de pana la 1900 Mbps, cat si de un port USB 3.0 pentru conectarea mediilor de stocare in retea. Designul este completat de o lumina LED de culoare rosie, care poate fi oprita sau pornita, in functie de preferintele utilizatorilor.

Modelul de top, ASUS RT-AC5300 este listat pe magazinele de specialitate la preturi incepand de la 2.199 lei, RT-AC88U porneste de la 1.999 lei, in timp ce repetorul RP-AC68U inca nu este inca disponibil pentru vanzare.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit