Economic Local

Rovinieta de nicaieri

Publicat: 07 mai 2008

Cu toate ca este vehiculata de foarte mult timp posibilitatea eliminarii taxei de drum, reprezentata de rovinieta pe care soferii trebuie sa o plateasca, nu este luata nici o decizie definitiva in acest sens. In ciuda acestui fapt, iesenii care doresc sa isi achizitioneze rovinieta pentru evitarea unei amenzi usturatoare nu au posibilitatea sa faca acest lucru.

„Nu am mai primit roviniete din luna februarie. Am auzit ca mai sunt cateva de vanzare intr-o benzinarie din Targu Frumos, dar la nici o benzinarie din Iasi nu au mai fost aduse in ultimele luni”, a declarat Maria Turcu, casier la o benzinarie din Iasi. Cu toate ca amenzile pentru cei care nu au rovinieta sunt cuprinse intre 250 si 500 lei, iesenii sunt nevoiti sa circule in neregula pentru ca nu le este data posibilitatea sa isi achizitioneze rovinieta. Printre norocosii care nu au de ce sa se teama de amenda se numara iesenii mai inspirati, care si-au achizitionat rovinieta inainte sa dispara de pe piata, pe un termen mai mare de timp. Perioada pentru care este disponibila rovinieta poate fi de o zi, o saptamana, o luna sau un an. In ciuda faptului ca taxele de drum sunt deja incluse in pretul carburantului, totusi pana la o noua decizie de la nivel inalt, iesenii sunt obligati sa aiba asupra lor dovada ca au platit taxa de drum si anume rovinieta. Ramane, in schimb, problema gasirii pe piata a rovinietei.loading...

Comentarii
  • Eu consider o nedreptate cu aceasta plata a rovinietei cat timp pretul la carburant a crescut foarte mult,pretul la asigurare a crescut,drumurile sunt foarte proaste.
    noua cine ne plateste uzura masinii?Ne facem de rusine peste tot.Facem destul sacrificiu sa ne luam o masina, platim rate la banci dar si rate la stat.Halal stat !

Adauga un comentariu