Magazin

Rovinieta va putea fi platita si prin SMS

Publicat: 24 apr. 2012
1

Sistemul de plata a rovinietei va avea înca o optiune: plata prin SMS. Potrivit Ziarul Financiar, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania va investi aproximativ 8.9 milioane de euro în extinderea la nivel national a sistemului informatic de emitere si control a rovinietei, care include si introducerea functiei de plata prin SMS. În acest sens, CNADNR va organiza o licitatie pentru extinderea sistemului si asteapta ofertele firmelor interesate pâna la 30 mai, data la care acestea vor fi deschise. În alegerea ofertei câstigatoare, pretul va avea o pondere de 50%, iar oferta tehnica 50%.

Rovinieta electronica a fost introdusa în octombrie 2010, în urma unui contract de 8.2 milioane de euro atribuit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care a dezvoltat prima etapa a poriectului. În prezent, rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati – Posta Româna, benzinariile OMV Petrom, MOL, Rompetrol, Automobil Club Român, UNTRR si altii. În 2011, CNADNR a realizat venituri de 188 milioane de euro (821.57 milioane de lei) din vânzarea rovinietei, cu 13.4% mai mult fata de anul precedent.

Un comunicat de presa emis de CNADNR arata ca doar 46.7 procente din cele 5.4 milioane de vehicule înmatriculate în România sunt incluse în sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei ca având achitate, în momentul de fata, taxele de drum. Conform calculelor realizate de cei de la Gândul, CNADNR ar încasa 35.7 milioane de euro pe an în plus daca procentul încasarilor rovinietei s-ar extinde la 70% din parcul auto national

Adauga un comentariu