National

Rubarba, o afacere profitabila. Se pot scoate si de zece ori banii

Publicat: 17 mai 2019
1

Plantaminune care da gust retetelor sasesti castiga tot mai mult teren. Pentru o plantatie de rubarba profitul poate fi si de 10 ori mai mare decat investitiile. Planta a ajuns si in meniurile multor restaurante din Transilvania. Gustul ei acrisor l-a cucerit chiar si pe printul Charles

Rubarba creste ca orice planta salbatica, dar cel mai bine s-a adaptat in inima Transilvaniei. Dupa mai multe incercari nereusite, Mircea Munteanu a reusit sa o cultive in localitatea Nades, din judetul Mures. 

Rubarba, adus de sasi in tara noastra in urma cu aproximativ 1.000 de ani

Mircea Munteanu, cultivator rubarba: De mic copil am observat planta asta de care sunt inconjurat acum. Nu se stia ceva despre ea, crestea in cel mai vaduvit loc din gradina, undeva dupa sura, dupa grajd

Pe un hectar, a investit 2.000 de euro si a plantat rubarba romaneasca, dar si un soi adus din Germania. Intr-un an, castigul va fi de 10 ori mai mare.

Vezi si: Aceasta planta de apartament este extrem de periculoasa. Un copil s-a sufocat din cauza ei

Rubarba creste pana la 2 metri. Din ea se consuma doar tija care are un gust acrisor. Frunzele sunt toxice.

Rubarba sau rabarbura (accent pe prima silaba), cum i se mai spune la noi, a fost adusa in Transilvania de sasi, acum aproape 1000 de ani.

Gemul de rubarba, favoritul printului Charles

In zona Saschizului, creste in gradinile oamenilor care fac din ea ciorbe, sirop, compot, gem si chiar o folosesc la prajituri. La pandispan cu bezea, de exemplu. 

Gemul dulce-acrisor de rubarba este preferatul printului Charles.

In ultimii ani rubarba a ajuns si in restaurante.

In Mures, localurile pun mare pret pe rubarba. Trasa in unt, cu miere si vin alb, este servita ca garnitura la rata. O portie costa 64 de lei.

Rubarba este cunoscuta pentru proprietatile ei deosebite. Ajuta la regenerarea celulelor hepatice, scade tensiunea arteriala si reduce colesterolul.





Adauga un comentariu