Eveniment-Social

Rudele bolnavilor din spitale cauta cu disperare donatori

Publicat: 18 sept. 2013
1

Bolnavii din sectiile de chirugie pot fi programati pentru operatie doar daca medicii au rezerve de sange. Cei care nu reprezinta o urgenta sunt reprogramati pana in momentul in care spitalele gasesc ajutor in alte judete. Rudele bolnavilor au ajuns sa faca apeluri disperate printre prieteni sau colegi de munca pentru a dona sange.

Medicii recunosc ca perioada cea mai critica a fost luna august si spera la organizarea unor campanii de donare de sange de amploare. Numarul iesenilor care aleg sa doneze a scazut inca din momentul in care studentii au luat vacanta. Daca in lunile bune se inregistrau 70-80 de donatori, in iulie si august au fost mai putin de 40 de ieseni care s-au gandit si la cei care au nevoie disperata de sange. Pe tot parcursul anului universitar asosciatiile studentesti au dat dovada de o mobilizare de apreciat.

In orice eveniment studentesc campaniile de donare de sange erau nelipsite. Iesenii care aleg sa doneze sange pot beneficia si de avantajul de a-si face analizele gratuit intr-un timp record. In acest fel pot evita programarile laboratoarelor sau situatiile in care sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar. La Centru de Transfuzii au fost si persoane care au aflat ca sufera de afectiuni de care nu aveau habar. Cel mai tragic este faptul ca apartinatorii bolnavilor au ajuns sa se gandeasca cu ingrijorare ca nu vor gasi donatori cu grupa de sange de care au nevoie.

Comentarii
  • Asta se intampla pentru ca nimeni nu vrea sa faca ceva. De ce nu este acceptata o plata pentru a obtine sange? In acest fel vor fi fonduri pentru cheltuielile aferente acestei activitati si va fi eleiminata mafia din acest sector unde orice brancardier pentru 150 lei iti face rost de dovada ca a-i donat sange.

Adauga un comentariu