Eveniment-Social

Rufele murdare din Comisia de Fond Funciar, spalate in spatele usilor inchise

Publicat: 23 ian. 2008
1

• Prefectul Nicusor Paduraru a incercat sa-i responsabilizeze pe membrii Comisiei Judetene de Fond Funciar, solicitandu-le ca pe viitor fiecare hotarare sa fie semnata de catre membrii comisiei

La o saptamana dupa ce prefectul Nicusor Paduraru i-a criticat pe membrii Comisiei Judetene de Fond Funciar (CJFF) Iasi chiar in timpul sedintei, sustinand ca multe hotarari emise au continut erori, ieri dimineata s-a consumat o noua repriza din acest scandal. De aceasta data, schimburile de replici s-au purtat in spatele usilor inchise, cei mai multi dintre membrii CJFF insistand ca accesul presei sa nu fie permis in sala de sedinte. Prefectul Nicusor Paduraru a venit cu un nou val de revendicari in fata membrilor comisiei. Pe scurt, a incercat sa-i responsabilizeze pe acestia, solicitandu-le ca pe viitor fiecare hotarare sa fie semnata de catre membrii comisiei si sa fie precizat modul in care a votat fiecare membru.

Negocierile au durat mai bine de o ora si jumatate, fiind usor de remarcat ca au fost si tensionate, chiar si dincolo de usile inchise. „Am purtat cateva discutii legate de eficientizarea activitatii Comisiei Judetene de Fond Funciar. Am cerut ca toate procesele verbale ale sedintelor sa fie foarte bine facute. Semnaturile tuturor membrilor comisiei de fond funciar nu pot fi trecute pe hotarari, insa trebuie sa fie pe toate procesele verbale”, a declarat Nicusor Paduraru, imediat dupa ce a parasit sala de sedinte. Pe de alta parte, subprefectul Vasile Etcu sustine ca sunt necesare si consultari suplimentare pentru a se stabili o modalitate de lucru mai eficienta a CJFF. „Ne-am gandit sa luam legatura si cu alte Comisii de Fond Funciar din alte judete, precum si cu Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor pentru a-i intreba despre chestiuni legate de regulamentul care arata modul de desfasurare a sedintei”, a spus ieri Vasile Etcu. In urma cu aproximativ o saptamana, urmare a criticilor adresate de prefectul Paduraru, membrii CJFF au decis, in semn de protest, sa paraseasca sala si sa amane sedinta. Subiectul retrocedarilor facute de Prefectura Iasi este inca unul destul de fierbinte, avand in vedere ca in urma cu mai bine de un an de zile, fostul prefect Radu Prisacaru a fost arestat pentru luare de mita, alaturi de alti complici. Dosarul in care acesta este judecat in prezent viza tocmai retrocedarea unei suprafete valoroase de teren.

Comentarii
  • Actualul prefect este un intelectual rasat cu bun simt si cu ambitie. Are un singur defect.Nu-i plac cotarlele si da cu piciorul in ele. Domnule prefect fiti bland cu animalele puricoase.

Adauga un comentariu