Scena artistica din Romania

Ruga lui Florin Piersic, după pierderea lui Valentin Uritescu și a lui Alexandru Lulescu: „Oprește-te, Doamne!”

Publicat: 21 iun. 2022
Florin Piersic in doliu
Florin Piersic a transmis un mesaj dureros dupa moartea lui Alexandru Lulescu si a lui Valentin Uritescu

Florin Piersic este devastat de pierderea celor doi prieteni și colegi de breaslă ai săi, Valentin Uritescu și Alexandru Lulescu, la doar o zi distanță unul de altul. Coleg de generație cu aceștia, Florin Piersic spune că România își pierde valorile culturale într-un ritm alert.

“Oprește-te, Doamne, să-i mai iei dintre noi! O minune de om și de artist, pe Valentin Uritescu l-am avut în emisiunea mea Piersic show, atunci a fost ultima data când ne-am văzut și am stat față în față, o enciclopedie de teatru, cu un umor cu totul special. Și mai este unul mai puțin la numărătoare. Nu demult, l-am sărbătorit la Teatrul Tănase pe Alexandru Lulescu, în ultima vreme am vorbit des cu el, mă iubea nespus și eu îl iubeam la fel. Au plecat spre stele doi artiști din generația mea, doi actori minunați, Dumnezeu să-i țină la dreapta lui!”, a transmis Florin Piersic, într-o intervenție în direct.

Marele actor Valentin Uritescu a murit la vârsta de 81 de ani

Valentin Uritescu a murit vineri noaptea la 81 de ani, după ce s-a confruntat aproape 50 de ani cu sindromul extrapiramidal, o boală degenerativă.

Cu puțin înainte, actorul de comedie Alexandru Lulescu s-a stins și el din viață, la vârsta de 90 de ani. La cei 86 de ani ai săi, Florin Piersic trăiește la Cluj, dar încă nu s-a retras din viața artistică.

Florin Piersic a împlinit 86 de ani

Florin Piersic este apreciat de milioane de români. A jucat în comedie, dramă, tragedie, atât în teatru, cât și în film, iar multe dintre rolurile sale nu au niciodată uitate de români.

Anul trecut, de ziua sa de naștere, Florin Piersic și-a închis telefonul și se pare că recurge la același lucru și anul acesta. În zona muntoasă, semnalul telefonic va fi cel mai probabil foarte slab. În urmă cu un an, actorul și-a explicat gestul retragerii sale printr-o scrisoare emoționantă publicată pe pagina sa de Facebook.

„An de an, televiziunile, presa și mai ales voi, publicul, m-ati sărbătorit, m-ati răsfățat, m-ați aplaudat,. Eu am primit o mare de flori, vorbe minunate și toată iubirea voastră. Anul ăsta, aveam în plan o altfel de întâlnire. Știți că a devenit aproape o tradiție să îmi petrec ziua de naștere pe scenă, cu voi alături. M-am gândit mult la asta. Și acum vine marele «Dar». Copii, e prea multă tristețe în lume’, a scris maestrul.

La finalul mesajului postat pe rețelele de socializare, Florin Piersic a făcut o promisiune pe care, cel mai probabil nu o va respecta.

„Vă rog să aveți grijă de voi și de cei din jurul vostru. Fiți buni unii cu altii și la anul facem o sărbătorire și pentru 85, și pentru 86 la un loc!”, a spus Florin Piersic.
Adauga un comentariu