Religie

Rugaciune catre Duhul Sfant. Rosteste-o oricand – VIDEO

Publicat: 21 aug. 2020
Rugaciune catre Duhul Sfant
Părintele Arsenie Boca ne-a lăsat o rugăciune către Duhul Sfant

Rugaciune catre Duhul Sfant. Părintele Arsenie Boca ne recomanda să spunem următoarea rugăciune ori de câte ori simţim că avem o situaţie mai dificilă. Ajută mult să o rosteşti cu inima deschisă.

Rugăciune către Dumnezeu-Duhul Sfânt

Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească noua ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Şi ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci. Şi aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!

Cine este Arsenie Boca

Preotul Arsenie Boca s-a născut în anul 1910 şi a murit în 1989, la Sinaia, cu numai trei săptămâni înainte de Revoluţie. Din cauza personalităţii sale şi a faptului că mii de credincioşi îl vizitau la Mănăstirea Prislop, a fost hărţuit mult timp de Securitate şi chiar a fost închis la Jilava, printre altele. Tot el este cel pe care fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu l-a întrebat când va muri. Iată scurtul dialog:

Nicolae Ceaușescu: Hai, popo, am auzit că tu prezici soarta unui om. De mine ce ştii, când am să mor?
Şi Arsenie i-a spus: ‘Într-o zi de mare sărbătoare veţi fi omorâţi amândoi’.

Se mai spune că Arsenie Boca ar fi prevestit marele eveniment din `89, spunându-i verişoare sale:

‘Vezi că eu mor şi nu va trece mult timp şi în România va fi vărsare de sânge’”.

În prezent, mii de pelerini se roagă la mormântul lui, de la mănăstirea Prislop. Pe 5 septembrie 2019, Episcopia Devei şi Hunedoarei a aprobat documentaţia pentru canonizarea părintelui Arsenie Boca. Dosarul va fi examinat cu atenţie de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Bineînțeles, poți să citești și alte rugăciuni. Iată un documentar interesant despre părintele Ardealului:

Adauga un comentariu