Stiri si curiozitati

Rugăciune către Maica Domnului pentru copii. Ce să rostească cei mici pentru a fi feriți de rele

Publicat: 05 oct. 2022
Rugăciune către Maica Domnului pentru copii. Ce să rostească cei mici pentru a fi feriți de rele
Copiii care cresc în spiritul credinței și care își apreciază casa, familia, prietenii și profesorii duc o viață mai fericită și mai productivă.

Cauți o rugăciune către Maica Domnului pentru copii? Ei bine, ai nimerit cum nu se poate mai bine! Iată ce să rostească cei mici pentru a fi feriți de rele.

Rugăciunea trebuie să fie prezentă în viața copiilor încă de la cele mai fragede vârste. În momentul în care cei mici îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce au în viața lor, sunt învăluiți de recunoștință și devin mai conștienți de cât de binecuvântați sunt. Mai mult, copiii care cresc în spiritul credinței și care își apreciază casa, familia, prietenii și profesorii duc o viață mai fericită și mai productivă.

Iată o rugăciune simplă către Maica Domnului, care poate fi învățată și rostită de toți copiii.

un copil care se roagă
Rugăciunea trebuie să fie prezentă în viața copiilor încă de la cele mai fragede vârste.

Rugăciune către Maica Domnului pentru copii

Copiii trebuie învățați de mici să se roage, pentru a avea o viață lipsită de rele. Iată ce rugăciune trebuie să rostească copiii în fiecare seară, pentru a fi izbăviți de toate răutățile acestei lumi.

„Sunt micuţ, Măicuţă Sfântă, Nu ştiu binele şi răul, Inimioara mea îţi cântă, Către tine-mi zboară gândul. În a ta împărăţie Ştiu că e foarte frumos. Şi mai ştiu că numai ţie Ţi-a spus „Măicuţă” Hristos. Nu te supăra pe mine Când greşesc; sunt încă mic; Când mă rog cu drag la tine, Nu am teamă de nimic. Fă-mă să ajung mai mare Şi mai bun, mai înţelept; Creşte-mă ca pe o floare Şi ţine-mă strâns la piept. Cum pe Pruncul tău îl ţii, Ia-i în braţe pe copii! Amin”

o fată care se roagă
Copiii trebuie învățați de mici să se roage, pentru a avea o viață lipsită de rele.

Rugăciunea părintelui pentru copilul său, închinată Maicii Domnului

Această rugăciune poate să fie rostită de părinții celui mic, pentru a-i merge bine în viață și pentru a se bucura de o stare de sănătate perfectă. Se începe cu Sfânta Cruce și se citește în fața unei candele aprinse și a unei icoane cu Fecioara Maria.

„O, Preasfânta Stăpână, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, mântuieşte şi ocroteşte pe fiii mei (numele), pe toţi pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezaţi şi pe cei fără de nume şi pe cei ce se află în pântecele mamei lor. Ocroteşte-i pe ei cu acoperământul tău de Maică, păzeşte-i pe ei întru frică de Dumnezeu şi întru ascultarea de părinţi şi roagă-te Domnului nostru şi Fiului tău să le dăruiască lor ceea ce le este de folos pentru mântuirea lor. I încredinţăm pe ei purtării tale de grijă, Maică, că tu eşti Acoperământ dumnezeiesc al robilor tăi. Amin.

Nepătată, neîntinată, fără prihană, Preacurată Fecioară, a lui Dumnezeu Mireasă, Stăpână, care pe Dumnezeu-Cuvântul, prin preaslăvită naşterea ta cu oamenii L-ai unit şi firea cea lepădată a neamului nostru cu cele cereşti ai împreunat-o; ceea ce eşti singură nădejdea celor fără de nădejde şi celor biruiți ajutătoare; grabnică folositoare celor ce aleargă la tine şi tuturor creştinilor scăpare; nu te scârbi de mine, cel păcătos şi întinat, care cu urâte gânduri şi cu cuvinte şi cu fapte, pe mine de tot netrebnic m-am făcut, şi prin lenea dulceților vieții cu voia rob m-am făcut; ci, ca ceea ce eşti Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni, milostiveşte-te spre mine, păcătosul şi întinatul, şi primeşte rugăciunea mea, ce se aduce ție din buze necurate; iar pe Fiul tău şi Stăpânul nostru şi Domnul cu îndrăznirea ta ca o Maică cuprinzându-L, roagă-L să-mi deschidă şi mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunătății Sale! Şi trecând greşelile mele cele nenumărate, să mă întoarcă la pocăință şi lucrător poruncilor Sale iscusit să mă arate. Şi fii lângă mine pururea ca o milostivă, milosârdă şi iubitoare de bine.

o mama care se roagă alături de copiii ei
„O, Preasfânta Stăpână, Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, mântuieşte şi ocroteşte pe fiii mei (numele), pe toţi pruncii, pruncele, tinerii, pe cei botezaţi şi pe cei fără de nume şi pe cei ce se află în pântecele mamei lor…”

Întru această viață de acum, caldă folositoare şi ajutătoare, năvălirile potrivnicilor oprindu-le şi la pocăință îndreptându-mă. Şi în vremea ieşirii mele, ticălosul meu suflet păzindu-l şi întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli departe de acesta izgonindu-le. Şi în ziua înfricoşătoarei judecăți de chinurile cele veşnice izbăvindu-mă şi slavei celei negrăite a Fiului tău şi Dumnezeului nostru moştenitor pe mine arătându-mă. Pe care să o şi dobândesc, Stăpâna mea, Preasfântă de Dumnezeu, Născătoare, prin mijlocirea şi sprijinul tău. Cu harul şi cu iubirea de oameni a Unuia-Născut Fiului tău, a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, împreună cu Cel fără de început al Lui Părinte şi cu Preasfântul şi Bunul şi de viață făcătorul Duhul Lui, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”
Adauga un comentariu