National

Rugăciune către Sf. Arhanghel Gavriil: Cum să te rogi pentru sănătate și noroc

Publicat: 04 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune către Sf. Arhanghel Gavriil Cum să te rogi pentru sănătate și noroc
Sf. Arhanghel Gavriila adus mâncare îngerească timp de 12 ani Fecioarei Maria în Sfânta Sfintelor

Credincioșii ortodocși prăznuiesc în fiecare an, pe 13 iulie, Soborul Arhanghelului Gavril. În această zi e mare sărbătoare pentru Biserica Ortodoxă Română, iar credincioșii rostesc Rugăciune către Sf. Arhanghel Gavriil pentru sănătate și noroc.

Credincioșii rostesc două rugăciuni în această zi, una începătoare și apoi Rugăciunea către Sf. Arhanghel Gavriil. Biserica spune că Rugăciunea către acest sfânt aduce în viața oricui o rostește liniște și împlinire sufletească. De asemenea, credincioșii ortodocși se roagă prin Rugăciunea către Sf. Arhanghel Gavriil pentru binecuvântare cerească.

icoana sf. arhanghel gavriil
Sf. Arhanghel Gavriila adus mâncare îngerească timp de 12 ani Fecioarei Maria în Sfânta Sfintelor

Sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli

Această sărbătoare este foarte important pentru creștinii ortodocși, Sărbătoarea Soborul Sfinților Arhangheli îi îndeamnă pe credincioși la înțelegere și unitate. Biserica spune că în această zi trebuie cinstiți Arhanghelii lui Dumnezeu.

Îngerii sunt de fapt locuitorii unei lumi nevăzute, a împărăției cerurilor. Sfinții sunt primele ființe create de Dumnezeu și care mereu stau în preajma Lui.

Credincioșii ortodocși care vor să se roage la îngerul său păzitor rostesc rugăciunea simplă:

„Sfinte îngere păzitor al copilului meu (numele), acoperă-l cu acoperământul tău de săgeţile demonului, de ochii amăgitorului şi păzeşte-i inima în curăţie îngerească. Amin.”

icoana sf. arhanghel gavriil
Arhanghelul Gavril a dat păstorilor vestea nașterii Mântuitorului

Cine este Sfântul Arhanghel Gavriil

Sfântul Arhanghel Gavriil este vestitorul lui Dumnezeu, el a fost cel care a făcut cunoscute oamenilor gândurile lui Dumnezeu. Sfântul Arhanghel Gavriil a fost vestitorul care i-a adus la cunoștință bătrânului Zaharia că va fi tatăl Înaintemergătorului Ioan.

El a adus mâncare îngerească timp de 12 ani Fecioarei Maria în Sfânta Sfintelor și tot el i-a adus buna vestire a Întrupării.

Arhanghelul Gavril a dat păstorilor vestea nașterii Mântuitorului și l-a sfătuit pe Iosif să o ia pe Preacurata și pe Prunc și să fugă în Egipt. Tot el a fost cel care a reușit să răstoarne piatra mormântului Mântuitorului și care a dat vestea Învierii Mironosițelor.

icoana sf. arhanghel gavriil
Credincioșii ortodocși prăznuiesc în fiecare an, pe 13 iulie, Soborul Arhanghelului Gavril

Rugăciune către Sf. Arhanghel Gavriil

Toți credincioșii care vor să se roage la Sfântul Arhanghel Gavriil pe 13 iulie, de sărbătoarea Soborul Arhanghelului Gavril sau în oricare zi, o pot face rostind următoarea rugăciune:

„O, Sfinte Arhanghele Gavriil, desăvârşit lucrătorule, care cu numele şi cu fapta mărturiseşti puterea Celui-Preaînalt, către puţinătatea omenească apleacă-te cu îngăduinţă, şi veghează-ne în ceasul rugăciunii noastre, şi călăuzeşte-ne spre împlinirea a toată dreptatea, cu mulţimea harurilor anume încredinţate ţie, că noi în puternicul tău ajutor cutezăm a nădăjdui şi ascultătoarei tale slujiri următori năzuim a ne face.

Tu pe oameni cercetându-i din neam în neam, cu bunele şi cu relele noastre ne ştii; de aceea te rugăm să fii răbdător cu nedesăvârşirile noastre, sprijinindu-ne ca de rele să ne lepădăm, iar întru cele bune să sporim, căci de îndreptarea omului scris este că şi îngerii se bucură. Deci pricină de bucurie înlesneşte-ne să fim Puterilor cereşti celor fără de trup, peste care Dumnezeu fruntaş te-a rânduit, Voievod între Voievozii cei de sus.

icoana sf. arhanghel gavriil
Sf. Arhanghel Gavriila adus mâncare îngerească timp de 12 ani Fecioarei Maria în Sfânta Sfintelor

Fii bucuria noastră şi învredniceşte-ne să fim bucuria ta, ca întru Domnul bucuriei duhovniceşte să ne veselim. Rugăciunile noastre du-le la Dumnezeu cu iuţimea aripilor tale şi de vestirea ta mântuitoare nu ne lipsi pe noi, Binevestitorule, ca pe unii ce nădăjduim cu râvna duhului să biruim neputinţele cele trupeşti şi îngerilor asemănători să ne facem, ca dimpreună cu oştirile cereşti şi cu cetele drepţilor, spre împărăţia luminii celei neînserate cătând, din tot sufletul şi cu tot cugetul nostru să aducem mulţămită, laudă şi închinăciune Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, Treimea cea de-o-fiinţă şi nedespărţită, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin!”

Adauga un comentariu