Stiri si curiozitati

Rugăciune către Sf. Nectarie. Rostește aceste cuvinte din inimă!

Publicat: 27 oct. 2021
rugaciune Sf. Nectarie
Rugaciunea catre Sf. Nectarie are puteri vindecatoare si este rostita de toti credinciosii.

Înzestrată cu puteri vindecătoare, rugăciunea către Sf. Nectarie este rostită cu speranță de către toți credincioșii, în special de cei care au probleme de sănătate. Rostește aceste cuvinte din inimă pentru că rugăciunea taumaturgului de la Eghina a reușit să aline suferința multor persoane bolnave de cancer sau a celor cuprinși de deznădejde.

Rugăciunea vindecătoare către Sf. Nectarie 

Una dintre cele mai puternice rugăciuni este cea a Sf. Ierarh Nectarie. Preoții îi îndeamnă pe credincioși să rostească această rugăciune în fiecare seară cu sinceritate și cu inima deschisă către Dumnezeu.

Pe lângă rugăciunile de dimineață care îl pregătesc pe om din punct de vedere spiritual, cuvintele închinate Sf. Nectarie au o forță de nebănuit:

„Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbeşte de ne ajută cu neîncetatele şi sfintele tale rugăciuni şi ne sprijineşte pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre şi nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloşii şi scârbiţii, că ştim, sfinte al lui Dumnezeu, că şi după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău şi cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. (…)

Nu cunoaştem nici suferinţă şi nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaştem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci şi pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţă şi în răbdare, şi să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor.”

Sfântul Nectarie este unul dintre cei mai iubiți sfinți, mai ales pentru minunile pe care le-a săvârșit în timpul vieții. A vindecat bolnavi de cancer, a alinat suferința celor cuprinși de disperare, fiind considerat sfântul dragostei și al înțeleptelor sfaturi duhovnicești.

Rugăciunea către acest sfânt are puteri taumaturgice, ajutând credinciosul să treacă peste problemele vieții fără să își piardă credința în Dumnezeu. 

Cine a fost Sf. Ierarh Nectarie, taumaturgul de la Eghina

Sf. Nectarie, ierarhul din insula Eghina s-a născut în apropiere de Constantinopol și a fost considerat făcător de minuni încă din timpul vieții. Cu o dragoste nemărginită față de oameni, acesta a vindecat bolnavii, a ascultat rugăciunea femeilor care nu puteau avea copii și le-a adus speranța în suflet celor copleșiți de probleme. Din acest motiv, Sf. Nectarie a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul.”

Smerit și răbdător, Sf. Nectarie a întemeiat o mănăstire în insula Eghina, foarte aproape de Atena. Nici suferințele trupești nu l-au ocolit, taumaturgul luptând de-a lungul vieții cu o boală grea care avea să îi aducă sfârșitul. 

Cunoscută de toți credincioșii, rugăciunea către Sf. Nectarie este tămăduitoare și face minuni dacă este rostită din inimă. Taumaturgul de la Eghina a rămas în inimile creștinilor ca unul dintre marii eroi ai Bisericii, care și-a dedicat viața celor aflați în suferință.

 

Adauga un comentariu