Stiri si curiozitati

Rugăciune de călătorie: Cum să te rogi înainte de a pleca la drum

Publicat: 23 iul. 2021

Vara este pentru mulți dintre noi perioada vacanțelor, în care alegem să plecăm cu mașina proprie sau cu avionul. Orice bun creștin trebuie să știe să spună o rugăciune de călătorie, pentru a primi ajutorul divin, pentru a fi ferit de primejdii și pentru a reveni sănătos acasă.

Este foarte important să pleci la drum cu sufletul împăcat și inima liniștită, ca să nu ai parte de neplăceri.

Deoarece în condițiile de astăzi o călătorie obișnuită se poate transforma într-un adevărat coșmar dacă nu ești atent la toate preimejdiile care te pândesc, este bine să spui înainte de a pleca o rugăciune de călătorie.

persoană care se roagă

Cum să spui Rugăciunea de călătorie

Una dintre cele mai puternice rugăciuni de călătorie, care te apărăr de toate pericolele și pe care trebuie să o spui îaninte de a pleca la drum este aceasta:

„Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ești Calea, Adevărul și Viața, și ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum și cu cei doi ucenici care au mers la Emaus. Însuți Stăpâne, călătorește și cu mine, robul Tău, binecuvântând călătoria mea.

femeie care se roagă

Trimite-mi mie înger păzitor, precum lui Tobie, să-mi fie povățuitor și să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, astfel cu pace, sănătate și cu bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să preamăresc prea cinstit și de mare cuviință numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.“

Spunând această rugăciune, credinciosul se roagă Domnului să binecuvânteze călătoria sa și îi cere ajutorul îngerului păzitor, care să-l însoțească la drum, așa cum a fost povățuit la drum Tobie.

icoană rugăciune pentru călătorie

Rugăciune pentru cei ce călătoresc

Cei care au de plecat la drum lung pot alege să spună înainte de a se porni rugăciunea prin care te rogi Domnului să fie alături de tine, așa cum l-a însoțit pe Iosif și să te ferească de „tâlhari“, de „vrăjmașiׅ“, să ai spor în călătorie și să te întorci sănătos.

„Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Care eşti calea cea adevărată; Cel care ai călătorit împreună cu robul Tău Iosif, călătoreşte, Stăpâne, şi cu robul Tău (N). Izbăveşte‑l pe dânsul de tâlhari şi de toată bântuiala vrăjmaşului ucigaş de oameni; păzeşte‑i viaţa nevătămată şi fereşte sufletul lui curat de toată întinăciunea; fă cu spor călătoria lui şi umbletele lui le îndreptează şi arată‑l sănătos şi vesel în cele ce doreşte.

Aşa ne rugăm Ţie, Împărate atotputernice, Care nu ţii minte răul, auzi‑mă pe mine smeritul pentru bunătatea Ta şi treci cu vederea toate greşealele robului Tău (N); cu harul Tău îmbogăţeşte‑l, şi‑l arată pe dânsul plin de bunătăţile Tale cele cereşti şi pământeşti. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.“

femeie care se roagă

Adauga un comentariu