Stiri si curiozitati

Rugăciune de împăcare și grabnic ajutor la vreme de necaz și suferință. Ce să rostești pentru iertarea celor cu care te-ai certat

Publicat: 22 iun. 2022
rugaciune de impacare
Rugăciunea de împăcare se rostește pentru iertarea celor cu care ne-am certat, dar și pentru a scăpa de gândurile negre și de disperare.

Atunci când ne-am certat cu cineva sau avem relații tensionate cu cei din jur putem rosti o rugăciune de împăcare și grabnic ajutor la vreme de necaz și suferință. Această rugă ne ajută să trecem cu bine peste momentele grele din viața noastră și să ne împăcăm cu persoanele care ne-au supărat sau ne-au greșit. Iată ce să rostești pentru iertarea celor cu care te-ai certat.

Rugăciune de împăcare și liniștire la vreme de necaz și suferință

Rugăciunea de împăcare este de grabnic ajutor atunci când suntem în conflict cu o persoană dragă sau suntem certați. Pentru a avea parte de liniște și a-l ierta pe cel cu care ne-am certat, putem spune această rugăciune vindecătoare și de liniștire.

,,Doamne, miluiește pe cei ce mă urăsc, se sfădesc cu mine și mă ocă­răsc; ase­me­nea și pe cei ce mă gră­iesc de rău, ca nu cumva vreunul din ei să păti­meas­că ceva rău pentru mine, necuratul, nici în veacul de acum, nici în cel ce va să fie. Ci-i sfințește pe dânșii cu mila Ta, și-i acoperă de bunătatea Ta, Prea­bu­nule Stăpâne. Amin.”

Pentru a avea parte de ocrotirea divină și de armonie în casă, putem rosti cât mai des cu putință rugăciunea pentru înțelegere în familie. Aceasta este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor atunci când suntem copleșiți de suferințe sufletești și împovărați de griji.

Rugăciunea de împăcare este înzestrată cu o forță tămăduitoare deosebită și ne ajută să îi iertăm pe cei care ne-au supărat sau pe care i-am supărat.

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare cu divinitatea și sunt făcătoare de minuni pentru cel care le rostește cu multă credință și smerenie. La vreme de necaz și grea încercare trupească sau sufletească putem citi și Acatistul Izvorul Tămăduirii pentru a fi ferit de rele.

Ce rugăciuni să rostești pentru armonie în familie și pace interioară

Atunci când suntem copleșiți de gândurile negre și simțim că nu ne mai înțelegem cu cei din jurul nostru, putem rosti o rugăciune pentru pace în familie, liniște interioară și spor în toate.

,,Stăpâne, Iubitorule de oameni, Împăratul veacurilor și dătătorul bunătăților, care ai stricat peretele din mijloc al vrajbei și ai dat pace neamului omenesc, miluiește-i, Doamne, pe cei ce ne urăsc sau ne pizmuiesc, pe cei ce ne ocărăsc și pe cei ce ne grăiesc de rău. Ca nu cumva vreunul din ei să pătimească ceva rău pentru noi, păcătoșii, nici în veacul de acum și nici în cel ce va să fie.

Tu, Doamne Dumnezeul nostru, caută din înălțime ca un Bun asupra inimilor noastre, care sunt lipsite de dragoste și de unire și sunt înboldite de spinii urii și ai altor păcate. O picătură din Harul Sfântului Tău Duh, coborând peste dânsele, rourează-le bogat, ca să aducă roade bune și din dragostea cea către Tine să sporească în fapte bune și să petreacă în dragoste și unire.

Așa, Doamne, înmulțește dragostea în inimile noastre și păzește-ne de tot răul și de asuprirea vrăjmașilor văzuți și nevăzuți, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul dintre noi și ne ajută totdeauna să ne iubim unii pe alții și să facem numai bine, spre a ne învrednici de bunătățile Tale cele cerești. Amin.”

Rugăciunea de împăcare se rostește pentru iertarea celor cu care ne-am certat, dar și pentru a scăpa de gândurile negre și de disperare. Această rugă vindecătoare este făcătoare de minuni pentru cel care nu își mai găsește liniștea interioară și este împovărat de suferințe.
Adauga un comentariu