WoW!

Rugăciunea de miercuri. Te ferește de ghinioane și rele

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciunea de miercuri. Te ferește de ghinioane și rele
Rigăciunea de miercuri îi este închinată Lui Dumnezeu

Rugăciunile, indiferent de clipa în care sunt rostite, ne apropie de Dumnezeu. Preoţii şi bunicii ne recomandă să citim în fiecare zi rugăciuni. Dacă rugăciunea de marţi , iar rugăciunea de joi este recomandată să o rostim pentru a trece mai uşor peste probleme şi necazuri, rugăciunea de miercuri este închinată lui Dumnezeu şi se spune că ne protejează de rele şi evenimente neplăcute. Iată ce rugăciune pentru miercuri avem.

Aprinde o candelă sau o lumânare, așază-te în genunchi şi citeşte-o. Ideal este să o faci dimineaţa, după ce ai luat anafură şi aghiasmă. Citeşte-o în orice perioadă a anului, indiferent că este post sau nu.

Această rugăciune de miercuri este bine să o rostești în fiecare săptămână

„Doamne Atotputernice şi Atotîndurate! Îmi aduc aminte că Te-ai făcut Om din Maica cea Sfântă în peşteră şi ai fost vândut cu treizeci de arginţi de ucenicul cel viclean, ca să ne răscumperi pe noi, păcătoşii, de sub puterea celui întunecat.

Pentru aceasta, Te rog, îndură-Te de mine, păcătosul!

Primeşte, Doamne, această mică a mea rugăciune, şi umilită a mea voinţă, că mă întristez pentru că Te-am întristat şi mă amărăsc pentru că Te-am supărat fără de număr.

La Tine, Prea Bunule Mântuitor, am toată speranţa şi cred că Tu, Care din iubire de oameni ai primit să fii vândut pentru noi, Te vei îndura şi de mine acum, ca să mă mântuieşti de greu, şi să mă învredniceşti Împărăţiei Tale.

Nu Te depărta de la mine, Doamne, şi ajută-mi, ca în toate să fac voia Ta şi să nu Te mai necăjesc în toate zilele cu faptele mele cele păcătoase, nici să Te supăr cu cugetele mele cele rele, precum făceau iudeii cei necredincioşi, ci să-Ţi spăl picioarele, cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc a auzi şi eu din Gura Ta cea dulce:

Iertate să-ţi fie păcatele. Amin”.

Care sunt treptele rugăciunii

Conform Sfântului Ioan, avem patru trepte ale rugăciunii, în funcţie de persoana care se roagă. Avem: rugăciune întinată, rugăciune furată, rugăciune pierdută şi rugăciune curată.
Pe de altă parte, arhimandritul Ilie Cleopa spunea, în Porunca iubirii nr. 2/1998, că avem 9 trepte, şi anume:

  • 1-4. Rugăciunea buzelor, a limbii, a glasului şi a gurii. Cu acestea învăţăm să ne rugăm, practic;
  • 5. Rugăciunea minţii. Are loc în momentul în care înţelegem cu mintea ceea ce rostim cu gura;
  • 6. Rugăciunea inimii. Despre ea, Sf. Isac Sirul spunea că „de-abia ajunge unul din zece mii din cei ce se apucă şi au povăţuitor”;
  • 7. Rugăciunea văzătoare. O aveau toţi sfinţii mari: Sf. Macarie, Sf. Antonie cel Mare, Sf. Sisoie;
  • 8. Rugăciunea de sine mişcătoare. Se spune că cine are în suflet această rugăciune, se roagă neîncetat, indiferent de momentul zilei;
  • 9. rugăciunea contemplativă. Este rugăciunea cu care Pavel s-a ridicat în al treilea cer. I se spune mai degrabă, vedere dumnezeiască.
Adauga un comentariu