Actualitate

Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile din viața noastră. Cum trebuie să-ți arăți recunoștința

Publicat: 03 dec. 2021
Rugăciune de mulțumire
Rugăciunea de mulțumire trebuie rostită seara

O rugăciune de mulțumire rostită seara ne asigură un somn liniștit pe tot parcursul nopții. Este important să fim recunoscători pentru toate binecuvântările din viața noastră. De asemenea, este bine să ne învățăm copiii să mulțumească pentru protecția Divinității. Astfel, ei vor deveni mai optimiști, fericiți și recunoscători pentru ceea ce au. De aceea, este important ca rugăciunea de mulțumire să facă parte din ritualul zilnic al oricărui creștin.

Printre cele mai puternice rugăciuni de mulțumire se numără cea către Dumnezeu, Sfânta Fecioară Maria și Îngerul Păzitor. Aceste rugăciuni trebuie rostite seara, înainte de culcare. În rugăciunile de dimineață trebuie să cerem ajutorul lui Dumnezeu pentru problemele care ne apasă. Rugăciunile de mulțumire pot fi rostite acasă, în biserică sau în fața icoanei. Textul rugăciunii poate fi citit din cărți bisericești sau rostit din taina inimii fiecărui credincios. În cazul copiilor, este indicat să alegem rugăciuni simple, potrivite pentru vârsta lor și cu un mesaj simplu.

O rugăciune de mulțumire este binevenită oricând

Rugăciunile de mulțumire sunt o formă de comunicare mai personală cu Dumnezeu. Indiferent de cum alegem să ne rugăm, trebuie să avem credința că Divinitatea ne va asculta întotdeauna. Rugăciunile de mulțumire trebuie rostite seara, înainte de culcare. Astfel, ne vom regăsi liniștea sufletească și vom avea parte de un somn odihnitor pe tot parcursul nopții. Totodată, rugăciunea de mulțumire este importantă și pentru copiii noștri. Astfel, cei mici vor învăța să fie recunoscători pentru ceea ce au și vor deveni mai responsabili.

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toată milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frica și cu cutremur, aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.”

Care sunt cele mai puternice rugăciuni de mulțumire

Una dintre cele mai puternice rugăciuni de mulțumire este cea către Sfânta Fecioară Maria. Aceasta poate fi rostită în orice moment al zilei și ne ajută să ne regăsim pacea sufletească. Totodată, rugăciunea de mulțumire către Sfânta Treime ne eliberează de orice suferință. Desigur, cea mai importantă rugăciune de mulțumire rămâne cea către Dumnezeu. Rugăciunile de mulțumire pot fi rostite la vreme de necaz, supărare sau de boală. Ne putem ruga acasă, la intrarea în biserică sau în fața icoanei.

„Cu ce cuvinte să-Ți mulțumim Doamne pentru toate minunile care în fiecare clipă ne fac viața îmbelșugată și frumoasă? Toate sunt de la Tine, Doamne! Suntem nevrednici, dar putem să-Ți oferim în dar iubirea noastră necondiționată și să-Ți cântăm: Aliluia! Aliluia! Aliluia!”

La rândul ei, rugăciunea către Îngerul Păzitor face miracole. Încă de la naștere, fiecare om are un înger care veghează asupra trupului și sufletului său. O mamă se poate ruga către îngerul păzitor al copilului său, iar această rugăciune va fi imediat ascultată, deoarece iubirea unei mame este iubirea lui Dumnezeu pe pământ. Așadar, este important să rostim o rugăciune de mulțumire în fiecare seară pentru a avea parte de infinite binecuvântări din partea Divinității.

Adauga un comentariu