Stiri si curiozitati

Rugăciune la vreme de boală: De ce este importantă legătura cu forțele divine

Publicat: 08 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Rugăciune la vreme de boală De ce este importantă legătura cu forțele divine
Printre alte rugăciuni în vreme de boală se numără și rugăciunile către Maica Domnului grabnic ajutătoare și rugăciunea pentru copii către Sf. Efrem

Rugăciunea în vreme de boală s-a dovedit importată și de către oamenii de știință. Aceștia au descoperit un fenomen neobișnuit ce se întâmplă în timpul închinăciunii, numit „trezirea ușoară, în rugăciune”. O rugă  pe care credincioșii o pot rosti în vreme de necaz trupesc sau sufletesc este Paraclisul Maicii Domnului. Acesta trebuie citit timp de 40 zile. Mulți credincioși au declarat că viața lor s-a schimbat în bine, char dacă nu au primit ceea ce au cerut.

Bolile sunt cauza multor situații negative ce rămân în sufletul oamenilor. Însă, în timp ce ne rugăm, grijile dispar, mutându-se pe un plan secundar. Astfel persoanele vindecându-se atât pe plan psihic, cât și fizic. Ultimele cercetări științifice au demonstrat că rugăciunile pentru sine sau spuse pentru alții diminuează stresul, tulburările de somn, durerile cronice sau anxietatea. În multe rugăciuni este pomenită Fecioara Maria, când avem necazuri sau suntem bolnavi cerem ajutorul acesteia, rugăciunile fiind ascultate.

De ce este bine să citim o rugăciune la vreme de boală 

Cu siguranță multe  persoane s-au aflat la un moment dat într-un impas și au cerut ajutorul forțelor divine. De altfel, se spune ca rugăciunea este hrană pentru suflet și cu ajutorul acesteia ne putem apropia mai mult de Dumnezeu. Persoanele ce trec prin boală și au rămas fără speranță din partea medicilor, apelează la puterea rugăciunii și cer ajutorul divinității. Rugăciunile pentru bolnavi sunt foarte puternice și o pot rosti persoanele bolnave, când medicina pare să nu mai dea rezultate. Profesorul rus Valeri Slezin a măsurat puterea rugăciunii, înregistrând electroencefalogramele unor călugări în timpul rugăciunii. Acesta a surprins un moment neobișnuit, numit „stingerea” în întregime a cortexului cerebral. Slezin a precizat că acest fenomen se întâmplă doar la bebelușii de trei luni, atunci când se află lângă mama lor. Acesta a denumit starea „trezire ușoară, în rugăciune” și a demonstrat că are o importanță vitală pentru persoane.

Când trebuie să citim Paraclisul Maicii Domnului

Paraclisul Maicii Domnului se citește de către preoți în biserici sau mănăstiri, însă poate fi citit și acasă de către credincioși. În   biserică,   paraclisele   sunt   citite   seara,   în ajunul  sărbătorilor. Paraclisul Maicii Domnului este o cântare de chemare pentru credincioșii care se află într-un impas și doresc luminarea minții, vindecarea sufletului sau trupului, rostit timp 40 de zile. După citirea acestuia, unii credincioși chiar dacă nu au primit ceea ce au cerut, aceștia au mărturisit că în final, au primit ceva mai de folos, de unde și citatul: „nebănuite sunt căile Domnului”.  Paraclisul   începe printr-o   serie de rugăciuni începătoare, prin   care se cere iertarea păcatelor: Împărate   ceresc,   Mângâietorule,  Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre.” 

Acesta mai poate fi citit și pentru: căsătorie, evitarea divorțului, odihna celor adormiți, vindecarea bolilor grele și împăcarea familei. Printre alte rugăciuni în vreme de boală se numără și rugăciunile către Maica Domnului grabnic ajutătoare și rugăciunea pentru copii către Sf. Efrem.

Adauga un comentariu