Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru căsătoria fiului. Ce să rostești ca să îi meargă bine băiatului tău

Publicat: 11 mai 2022
Rugăciune pentru căsătoria fiului. Ce să rostești ca să îi meargă bine băiatului tău
Episcopul sau preotul este săvârșitorul tainei, iar primitorii sunt doi creștini ortodocși, de sex diferit, care nu se află într-un grad de rudenie apropiat.

O rugăciune pentru căsătoria fiului trebuie rostită atunci când acesta alege să își unească destinul cu cel al unei femei. Iată ce să rostești ca să îi meargă bine băiatului tău.

Căsătoria sau cununia este taina prin care un bărbat și o femeie se unesc liber, preotul dându-le harul Sfântului Duh. Astfel, aceștia devin un singur trup și, împreună, alcătuiesc umanitatea completă. Episcopul sau preotul este săvârșitorul tainei, iar primitorii sunt doi creștini ortodocși, de sex diferit, care nu se află într-un grad de rudenie apropiat. Cei care doresc să se căsătorească trebuie să facă dovada unui botez valid și să arate că au îndeplinit condițiile prevăzute de stat, pentru încheierea căsătoriei civile.

un bărbat și o femeie care împlinesc taina căsătoriei
Căsătoria sau cununia este taina prin care un bărbat și o femeie se unesc liber, preotul dându-le harul Sfântului Duh.

Rugăciune pentru căsătoria fiului

Această rugăciune trebuie rostită de părinții băiatului, care a primit Taina Cununiei, pentru a-l ajuta în drumul pe care a ales să meargă. Se rostește imediat după căsătorie, astfel încât fiul să aibă o căsnicie frumoasă și armonioasă.

„Doamne, ascultă puțina noastră rugăciune pentru băiatul nostru, robul Tău (numele) și nu ne lăsa fără răspuns. Tu ai rânduit ca bărbatul să lase pe tatăl său și pe mama sa și să se unească cu femeia sa și să fie amândoi un trup. Tu ai binecuvântat nunta, arătând curăția ei. Tu i-ai primit în Împărăția Ta pe soții care au dus o viața de evlavie, împlinind poruncile Tale și crescându-și urmașii în frica Ta.

Rânduiește, Doamne, precum știi, ca la vremea potrivită robul tău (numele) să-și întemeieze o familie. Ca nu cumva să traiască o viață de păcat, stând departe de nuntă. Să nu-și întineze trupul cu patimile și cu poftele, batjocorit fiind de diavol. Ajută-l, Doamne, să găsească o soție credincioasă, o soție blândă, bună și iubitoare, care să-i fie cu adevărat podoabă și alături de care să meargă pe calea mântuirii. Te rugăm, Doamne, vin-o în ajutorul lui, că numai Tu ştii ce e în adâncul inimilor oamenilor.

Găseşte-i Tu, Doamne, o soţie vrednică alături de care să facă tot binele. Nevoinţă este pentru femeia credincioasă bărbatul necredincios, şi nevoinţă este pentru bărbatul credincios femeia necredincioasă. Daruieşte-i Tu, Doamne, să aibă parte de un cămin liniştit, de dragoste şi de înţelegere, ca să Te laude împreună cu toţi ai casei lui până la sfârşitul vieţii sale. Amin.”

un cuplu căsătorit
Această rugăciune trebuie rostită de părinții băiatului

Rugăciune puternică pentru căsătorie

Rostește această rugăciune, care îți va fi călăuza vieții în fața tristeții și nenorocirilor. Durerea îți va fi alinată, iar liniștea va apărea în viața ta.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: „Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate celelalte se vor adăuga vouă“, dăruieşte-mi toate cele de trebuinţă pentru a merge pe calea mântuirii.

În mâinile Tale este viaţa mea şi fără Tine nu pot cunoaşte nici împlinirea şi nici bucuria cea adevărată. Ştiind aceasta, având dorinţa de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuţi să găsesc făptura potrivită alături de care să înfrunt marea vieţii acesteia.

Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poţi ajuta. De multe ori ispita singurătăţii mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu.

De atâta durere inima mea s-a strâns, şi nu este nimeni care să îmi aline durerea.

La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vieţii mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcuta Ţie, o familie peste care să se reverse mulţimea binecuvântărilor Tale.

Fereşte-mă, Doamne, de tot răul. Fereşte-mă de o alegere greşită. Fereşte-mă de minciuni, de răutate, de desfrâu. Să nu mă înşele frumuseţea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumuseţea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimaşă, nici să nu mă biruie patimile şi poftele.

Tu ştii, Doamne, nepriceperea şi slăbiciunea minţii mele. Izbăveşte-mă prin harul Tău de neputinţele care mă apasa.

Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruieşte-mi înţelepciune şi răbdare. O, grea este crucea răbdării, şi greu îmi este să nu fiu covârşit de ea. Dar în Tine îmi pun nădejdea.

Ajută-mă, Doamne, să iubesc Biserica, să stărui în rugăciune şi să am râvnă pentru împlinirea poruncilor Tale. Să mă spovedesc ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină fapta. Dăruieşte-mi ca primind dezlegare de păcate să-mi îndrept viaţa după cum Îţi este bineplăcut Ţie.

Fă să-mi fie mie familia cale de mântuire, cale de bucurie. Să nu caut împlinirea cea înşelătoare cu care mă ademeneşte această lume, ci să caut dragostea pe care ai binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii.

Să îmi fie familia prilej pentru a-Ţi mulţumi în fiecare zi. Şi la vreme potrivită, dăruieşte-mi, Doamne, copii credincioşi şi sănătoşi, care să ducă o viaţă curată şi sfântă.

Rugători aduc pentru mine pe toţi sfinţii, pe mai marii cetelor îngereşti, pe Înaintemergătorul Tău, pe înţelepţii Apostoli, şi împreună cu aceştia pe Preacinstita şi Preacurată Maica Ta, ale căror rugăciuni primeşte-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu şi pentru mântuirea mea.

Ca Tu Însuţi eşti, Bunule, sfinţirea şi luminarea sufletelor noastre şi Ţie după cuviinţă, ca unui Dumnezeu şi Stăpân, toţi slava Îţi înălţăm, în toate zilele.
Amin.”

Citește și Acatistul Sfântului Spiridon, pentru a avea o căsătorie armonioasă.
Adauga un comentariu