Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru liniștea sufletului. Când și cum se rostește această rugă vindecătoare 

Publicat: 09 dec. 2021
Rugaciune pentru linistea sufletului
În momentele grele sau de deznădejde este bine ca fiecare credincios să rostească o rugăciune pentru liniștea sufletului.

Atunci când suntem copleșiți de probleme, lipsiți de speranță sau încredere este bine să rostim o rugăciune pentru liniștea sufletului. Este știut faptul că rugăciunile au o putere de nebănuit dacă sunt spuse din inimă și cu multă convingere. Iată când și cum se rostește această rugă vindecătoare.

Cea mai puternică rugăciune pentru liniștea sufletului

În momentele de suferință, deznădejde și tristețe este bine să se rostească o rugăciune pentru liniștea sufletului. Cea mai puternică rugă în astfel de momente este „Rugăciunea pentru uşurarea sufletului la întristări, spaimă, gânduri şi vise urâte care îl tulbură pe om (din psalmii lui David).”

„Dumnezeule, întru numele Tău mântuieşte-mă şi întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă ru­gă­ciu­nea mea, pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine şi mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea şi m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut asupra mea. Temere şi cutremur au venit peste mine şi întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat şi noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat! Miluieşte-mă, Doamne, că ne­pu­tincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte su­fle­tul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­ţile îmi stropesc patul cu lacrimile mele şi în ele îmi scald aşternutul. Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi? Nădăjduieşte spre Dumnezeu şi mă voi mărturisi Lui, mântuirea feţei mele şi Dumnezeul meu.”

O altă rugăciune puternică pentru pacea sufletească și echilibrul interior este și „Rugăciunea la vreme de necaz şi de întristare către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu.”

Când este bine să rostim rugăciunea care vindecă suferințele sufletești

Rugăciunea pentru liniștea sufletului se rostește ori de câte ori credinciosul simte nevoia sau trece printr-un moment greu. Cu toate acestea, preoții ne sfătuiesc să citim această rugă seara, înainte de culcare, împreună cu rugăciunea pentru familie. Acestea îl ajută pe creștin să se liniștească și să se bucure de momentele frumoase alături de cei dragi. Mai mult, creștinul va ajunge la o stare de echilibru interior și va reuși să depășească mai ușor problemele zilnice. 

O altă rugăciune care îi ocrotește pe cei aflați la necaz este „Rugăciunea Sf. Mina.” Sf. Mina este considerat ocrotitorul celor nevoiași sau îndurerați, dar și protectorul familiei.

De asemenea, preoții ne îndeamnă să rostim rugăciunea pentru suflet împreună cu „Rugăciunea pentru pacea minții.”

„Dumnezeule Atotputernic, îți mulțumim pentru viața noastră, pentru multa Ta

îndurare și pentru harul pe care l-am primit.

Îți mulțumim pentru credința Ta,

chiar dacă noi nu am fost credincioși.

Doamne Isuse, îți cerem să dai toată pacea posibilă

minții, trupului, sufletului și spiritului nostru.

Vindecă-ne și înlătură din viața noastră tot ceea ce provoacă stres,

durere și tristețe.

Te rugăm, condu-ne pașii prin viață

și fă ca dușmanii noștri să trăiască în pace cu ceilalți.

Să vină împărăția păcii Tale în familia noastră, la locul nostru de muncă și

asupra a tot ceea ce este în mâinile noastre.

Îngerii păcii Tale să meargă înaintea noastră când ieșim și să rămână

alături de noi când ne întoarcem.

În numele lui Isus, Amin.”

În momentele grele sau de deznădejde este bine ca fiecare credincios să rostească o rugăciune pentru liniștea sufletului. Rostită cu multă convingere și credință, această rugă îl ajută pe cel în suferință să se vindece de rănile sufletești.

Adauga un comentariu