Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru luminarea minții. Cum să scapi de ispită în vremurile tulburi din viața ta

Publicat: 23 apr. 2021
copil ce se roaga cu mainile stranse si ochii inchisi
Rugaciunea pentru luminarea mintii ce te poate salva in situatiile nefericite ale vietii

O rugăciune pentru luminarea minții trebuie rostită ori de câte ori te simți încercat sau pierdut din drumul normal al vieții tale. Ispitele sunt la orice pas, iar atunci când simți că lucrurile nu sunt la fel ca înainte poți mereu să ceri ajutorul lui Dumnezeu.

Aceasta rugăciune ajută atunci când suntem în pragul unui interviu de angajare sau pe părinți atunci când vor să le lumineze mintea copiilor aflați în prag de examen.

Rugăciune pentru luminarea minții

La fel că în cazul rugăciunilor către Sf. Anton de Padova sau către Sf. Spiridon, credința pe care o avem și legătură creată cu divinitate are un rol extrem de important. Rugăciunile trebuiesc rostite cu o minte limpede și cu credință reală în Dumnezeu.

Aceasta rugăciune pentru luminarea minții vă poate salva și aduce înapoi pe drumul cel bun.

“Sfânta Marie, Maica lui Dumnezeu și Maica noastră, care ai fost iubită cu gingășie de Fericitul Ieremia, te rugăm aprinde în inimile noastre o vie și sfânta iubire față de Dumnezeu și față de aproapele, că să urmăm exemplul acestui slujitor al tău, care și-a dovedit prin fapte iubirea față de Tatăl ceresc și față de frații în suferință.

Ajuta-ne ca, urmând inspirațiile Duhului Sfânt, să ne angajam cu sinceritate și seriozitate în opera de promovare a bunei înțelegeri în mediul în care trăim și a unirii tuturor creștinilor în credință și iubire.

O, bună Mamă, care te-ai arătat Fericitului Ieremia ca Regina a cerului spunându-i că Fiul tău este coroana ta strălucită, te rugăm dobândește-ne de la Tatăl ceresc ajutorul de care acum avem atât de mare nevoie și, mai presus de toate, harul suprem să-l cunoaștem, să-l iubim și să-l imităm pe Iisus Hristos, Domnul și Mntuitorul nostru. Amin.”

Rugăciune pentru luminarea minții copilului

Rugăciunea pentru luminarea minții copilului trebuie rostită de către părinți atunci când copii lor au un prag important de trecut. Este rostită atunci când se află în pragul unui examen sau când părintele observă o deviere comportamentală la acesta.

Prin intermediul acestei rugăciuni poți obține apropierea față de divinitate care te va ajuta în probleme pe care le întâmpini.

“Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, luminează minţile copiilor noştri cu harul Tău cel dătător de viaţă. Tu, Care dai celor înţelepţi înţelepciunea şi celor pricepuţi priceperea, trimite peste ei Duhul Tău cel Sfânt, dătătorul înţelepciunii, al cunoştinţei şi al înţelegerii. Tu i-ai luminat pe aleşîi Tăi în toată vremea. Tu i-ai insuflat pe cei trei mari dascăli ai lumii şi Ierarhi, Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu cuvântătorul şi Ioan Gură de Aur, de s-au arătat vase alese ale sfinţeniei, răspândind în lume dreapta credinţă. Tu ai luminat-o pe Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, şi ea a ruşinat mulţimea ritorilor păgâni.

Tu, Doamne, luminează-i şi pe copiii noştri…

Tu, Doamne, luminează-i şi pe copiii noştri (numele), ca să înveţe cele bine plăcute Ţie şi să se umple de cunoştinţa adevărului. Dă-le lor ştiinţă, pricepere, răbdare şi chibzuinţă. Să nu primească ei cunoştinţe pierzătoare de suflet, nici să înveţe ce e urât lui Dumnezeu.

Fă-i ascultători faţă de dascălii care îi învaţă cele bune şi sârguincioşi în îndeplinirea celor ce li s-au rânduit. Iar la vremea potrivită, Doamne, ajută-i să găsească locul în care să folosească cele pe care le-au învăţat şi să muncească spre binele lor şi spre folosul aproapelui. Tu îi osândeşti pe cei care îşi îngroapă talanţii şi îi binecuvântezi pe cei care îi înmulţesc cu pricepere.

Rânduieşte-le Tu, Doamne, Cel ce rânduieşti toate spre mântuire, unde să muncească, ce să muncească şi cum să muncească. Dă-le lor, Doamne, spor în toată lucrarea cea bună şi-i întăreşte în credinţă că să Te mărturisească printr-o vieţuire curată până în ultima clipă a vieţii lor. Amin.”

Rugăciune pentru luminarea minții ne poate salva mereu de gânduri necurate și ne poate ajuta să excelăm în ceea ce ne dorim. Legătură cu Dumnezeu trebuie să fie una mereu apropiată și nu doar în situațiile în care suntem căzuți și avem nevoie de ajutor.

Adauga un comentariu