Stiri si curiozitati

Rugăciune pentru mulțumire: Cum să-ți arăți gratitudinea față de divinitate

Publicat: 25 oct. 2021

Fiecare credincios știe cât de puternică este o rugăciune, iar atunci când sunt mulțumiți și totul le merge bine trebuie să știe să spună o rugăciune pentru mulțumire.

Pentru tot ceea ce primim de la Dumnezeu trebuie să știm să avem cuvinte de mulțumire și să ne rugăm ca binele să fie mereu cu noi.

Rugăciunea de mulțumire trebuie spusă atât ca o mulțumire pentru sprijinul acordat și pentru protecția oferită, cât și pentru a cere ajutorul în situații de grea încercare.

La rugăciunea de mulțumire, după fiecare rând citit, trebuie să facem 3 mătanii sau 3 închinăciuni. Totuși,persoanele care sunt în vârstă sau în suferință și nu pot face mătaniile și nici închinăciunile, preoții spun că Dumnezeu va primi rugăciunea, știindu-i neputința.

persoana care se roaga

Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

Una dintre cele mai puternice rugăciuni de mulțumire este cea pentru binefacerile primite de la Dumnezeu:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău.

Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.“

persoana care se roaga

Rugăciune pentru mulțumire către Maica Domnului

O altă rugăciune de mulțumire foarte puternică este cea către Maica Domnului. Această rugăciune de mulțumire către Maica Domnului trebuie spusă cu multă credință și vei vedea adevărate schimbări în viața ta:

„Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îţi mulţumesc că ne eşti şi nouă Mamă Bună, Iubitoare şi Grabnic Ajutătoare! Îţi mulţumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni şi pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare faţă de noi toţi! Îţi mulţumesc că nu ne laşi pradă celui rău, ci ne aperi şi ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău!

persoana care se roaga

Iartă-mă Măicuţă pentru multele mele păcate şi Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greşelile mele din această viaţă! Îţi mulţumesc că Te rogi pentru noi şi că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viaţa aceasta la viaţa veşnică! Îţi mulţumesc Măicuţă că Te rogi pentru întoarcerea la credinţă a celor din familia mea, dar şi a celor care-L caută pe Dumnezeu şi încă nu L-au găsit! Îţi mulţumesc Măicuţă pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă şi pentru tot ajutorul Tău! Şi eu Te iubesc, Te preamăresc şi Îţi mulţumesc pentru toate! Amin!“

persoana care se roaga

Adauga un comentariu